Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΘΥΜΑ...Ο Ο.Λ.Π.

Διαβάζουμε σήμερα στο in.gr :

"Έμφραγμα» έχουν προκαλέσει στην αγορά οι απεργιακές κινητοποιήσεις στον ΟΛΠ και ο εμπορικός κόσμος ασκεί ισχυρές πιέσεις στο υπουργείο Οικονομίας και Ναυτιλίας να βρει λύση, καθώς από την 1η Οκτωβρίου το λιμάνι του Πειραιά έχει «νεκρώσει».

Όπως επισημαίνει η διοίκηση του ΟΛΠ, ήδη έχουν εκτραπεί σε άλλα μεσογειακά λιμάνια πάνω από 7.000 εμπορευματοκιβώτια, ενώ στους χερσαίους χώρους του λιμανιού έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 6.000 εμπορευματοκιβώτια τα οποία περιμένουν για εκτελωνισμό."


Το μόνο που απασχολεί τα Μέσα Ενημέρωσης, είναι η αγορά και η συνέπειες των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Το γιατί οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ, απεργούν χάνοντας τα μεροκάματα τους, καθόλου δε φαίνεται να τους νοιάζει.

Σίγουρα έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο ζήτημα, με τις εξαγωγές και τις εισαγωγές μας, που έχει προκληθεί από την απεργία, αλλά η αντίδραση αυτή έχει έρθει ως συνέπεια της πολιτικής των ολοκληρωτικών ιδιωτικοποιήσεων, όλων των μεγάλων κρατικών φορέων και την πώληση αυτών σε ξένα χέρια!

Οι λιμενεργάτες αγωνιούν, αγωνιούν για τις συνθήκες δουλείας που θα συναντήσουν αύριο, εάν η πολυεθνική που θα αγοράσει τις προβλήτες του Λιμένα, έχει έστω την ευαισθησία, να τους διατηρήσει στις θέσεις εργασίας τους...

Ακόμη ένας πυλώνας της, αμιγώς, ελληνικής οικονομίας, ακόμη μια δημόσια περιουσία φαίνεται να παραχωρείται σε ιδιωτικά χέρια.

Στις προθέσεις της παρελθούσας κυβέρνησης, δυστυχώς βρήκε πάτημα η νέα κυβέρνηση, η οποία δεν δείχνει πρόθεση για ανάκληση της συμφωνίας παραχώρησης του Λιμένα στηνCOSCO. Μιλάει μόνο για επαναδιαπραγμάτευση, αλλά το αποτέλεσμα, δηλαδή η πώληση στους Κινέζους, θα παραμείνει ως έχει.

Η σχετική δήλωση της Υπουργού, Λ. Κατσέλη: "Βρισκόμαστε σε συνεχείς συζητήσεις με όλα τα μέρη. Ηδη, έχει συμφωνηθεί με τους εκπροσώπους της ΣΕΠ ΑΕ να ξεκινήσει άμεσα ουσιαστικός διάλογος σχετικά με όλα τα ζητήματα της παραχώρησης. Τα αποτελέσματα του διαλόγου θα ισχύσουν αναδρομικά από την 1.10.2009. Επίσης συμφωνήθηκε να ξεκινήσει συζήτηση σε νέα βάση μεταξύ της ΟΛΠ ΑΕ και της ΣΕΠ ΑΕ με αντικείμενο τη λειτουργία των προβλητών Ι και ΙΙ, με ενεργό συμμετοχή των εργαζομένων και προς αμοιβαίο συμφέρον των μερών"!

Θα ήταν άραγε πολύ δύσκολο ή πολύ ακριβό, να προσλάμβανε τον Ελληνικό δημόσιο δυο επιτυχημένους managers, η οποίοι θα διοικούσαν τον ΟΛΠ επί μια δεκαετία, χωρις να αλλάξει η δημόσια ιδιοκτησία του. Θα τον μετέτρεπαν σε υγιεί οικονομικά, Κρατικό οργανισμό και στη συνέχεια τα κέρδη του να επωφελούνταν το κράτος και οι πολίτες;

Σε λίγα χρόνια, αναρωτιόμαστε, τι θα αφήσουμε στον Ελληνικό λαό, τι θα αφήσουμε σαν δημόσια περιουσία...μόνο το Μάξιμου και τη Βουλή κι αυτά υπό προϋποθέσεις...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com