Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

ΕΚΠΛΗΞΗ...ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ...!

Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ δίνει βάρος στις προγραμματικές δηλώσεις που έλαβαν χώρα στη Βουλή το τριήμερο που πέρασε και εστιάζει στις δεσμεύσεις της κυβέρνησης στα εργασιακά.

Μπορούμε να διακρίνουμε μερικές σημαντικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, τις οποίες σημειώνει η εφημερίδα σήμερα και στο πρωτοσέλιδο της.

Μια από αυτές, η επαναφορά της σύνταξης των Γυναικών με ανήλικο παιδί, στα 50 χρόνια. Ένα μέτρο στην ουσία ασφαλιστικό, σε αντίθεση με τα μέχρι τώρα αντασφαλιστικά μέτρα της ΝΔ.

Ακόμη ένα ουσιαστικά φιλολαϊκό μέτρο, η υποχρέωση των εργοδοτών να δέχονται συλλογικές συμβάσεις εργασίας ως υποχρέωση τους απέναντι στους εργαζομένους και να μην προχωρούν σε ατομικές συμφωνίες.

Το τέλος της προφορικής συνέντευξης στο ΑΣΕΠ είναι επίσης ένα θετικό μέτρο, που υπηρετεί τη διαφάνεια και χτυπά την πελατειακή λογική, στην πράξη.

Από κει και πέρα τα υπόλοιπα μέτρα - προθέσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, θα τα εξετάσουμε πιο στενά και μετέπειτα θα εξάγουμε σχετική γνώμη.

Πάντως περιμέναμε σε πιο αντιλαϊκό ρυθμό τις πρώτες εξαγγελίες της κυβέρνησης, βρίσκεται μια θετική έκπληξη εν εξελίξει, για να δούμε...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com