Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2009

ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ...;

Ακόμη ένα πρωινό είμαστε παρέα, για να σχολιάσουμε πως έχει σήμερα η επικαιρότητα μέσα από τα ενημερωτικά έντυπα...!

Με την Ελευθεροτυπία η αρχή..."σχέδιο Γιώργου με 6 υπουργούς - αιχμή"!

Στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο όπως καταλαβαίνετε συζητήθηκαν αρκετά ενδιαφέροντα ζητήματα τα οποία αφορούν άμεσα όλους μας!

Οι εφημερίδες σήμερα καταγράφουν...ότι και όπως το θέλουν, από το σύνολο των θεμάτων που κυριάρχησαν στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης.

Εδώ η Ελευθεροτυπία επισημαίνει 3 βασικά μέτρα που πρόκειται να εφαρμόσει άμεσα η κυβέρνηση, με πιο σπουδαίο κατά τι γνώμη μας το τελευταίο.

Διότι πίσω από τα οικονομικά εγκλήματα, κρύβεται ένα τεράστιο αφορολόγητο χρηματικό ποσό που μπορεί να ξεπερνά ποσοστιαία το έλλειμμα της χώρας.

Ένα μοναδικό σώμα δίωξης λοιπόν για όλα τα οικονομικά εγκλήματα είναι ένα θετικό βήμα, για την κάλυψη ενός πολύ μεγάλου μέρους της φοροδιαφυγής από τα οικονομικά εγκλήματα!

Για να δούμε θα εφαρμοστεί...;1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα για τα Ηπειρωτικά Κληροδοτήματα: Προκλητική η στάση του Μητροπολίτη Ιωαννίνων.


Στο ζήτημα της διαχείρισης των κληροδοτημάτων επανέρχεται η Επιτροπή Αγώνα για τα Ηπειρωτικά Κληροδοτήματα με αφορμή το υπόμνημα διαμαρτυρίας για την φορολόγηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας, που κατέθεσε στον υπουργό Οικονομικών, ως Πρόεδρος της Επιτροπής της Ιεράς Συνόδου, και υπεύθυνος επί των Οικονομικών της Εκκλησίας, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων.

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή επαναλαμβάνει ότι η διαχείριση των κληροδοτημάτων από την Μητρόπολη Ιωαννίνων είναι προκλητική ενώ εκφράζει την ελπίδα της ότι η Κυβέρνηση δε θα υποκύψει σε τέτοιες προκλήσεις.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της επιτροπής έχει ως εξής:

«Ως Πρόεδρος της Επιτροπής της Ιεράς Συνόδου, και υπεύθυνος επί των Οικονομικών της Εκκλησίας, ο μητροπολίτης Ιωαννίνων παραδίνοντας σχετικό υπόμνημα διαμαρτυρίας για την φορολόγηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας, στον υπουργό των Οικονομικών, του είπε:
"Μας αδικείτε κύριε Υπουργέ", και του παρέδωσε το υπόμνημα της Ιεράς Συνόδου, στο οποίο "τέσσερις φορές αναφέρεται ότι το σχέδιο νόμου είναι αντισυνταγματικό". Αυτό το γεγονός είναι προκλητικό.

Και είναι προκλητικό, γιατί ο μητροπολίτης Ιωαννίνων:
α) Με "Διοργανισμό" που "τελεί τη εγκρίσει και υπό την εποπτείαν της Α.Μ. του Σουλτάνου", διοικεί και διαχειρίζεται, χωρίς να δικαιούται, το Κληροδότημα Γ. Σταύρου, λες και έχουμε ακόμα Τουρκοκρατία.
β) Με αντισυνταγματικά διατάγματα των φασιστικών καθεστώτων του Πάγκαλου και του Μεταξά, που επανέφεραν σε ισχύ το καθεστώς της Τουρκοκρατίας, διοικεί και διαχειρίζεται Κληροδοτήματα (όπως αυτά του Ν. Ζωσιμά και Γ. Τούλη), κατακρατεί δε (σε αντίθεση με πέντε νόμους της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας) τις σχολικές περιουσίες της πόλης των Ιωαννίνων που προέρχονται από Κληροδοτήματα, Μάλιστα σε επίσημα έγγραφά του προς θεσμικά όργανα της Πολιτείας, τις αναφέρει ότι ανήκουν "στην κυριότητα" των Αγαθοεργών, ενώ αυτές ανήκουν στο Γιαννιώτικο Λαό.
Η Πολιτεία όμως κοιμάται. Στον ίδιο ύπνο έχουν παραδοθεί, με ελάχιστες τιμητικές εξαιρέσεις, και οι τοπικοί μας άρχοντες,
Με ολοκληρωτική ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του τόπου ο μητροπολίτης Ιωαννίνων διοικεί και διαχειρίζεται τεράστιες περιουσίες που ανήκουν στο Λαό των Ιωαννίνων και του Μετσόβου, αντισυνταγματικά και παράνομα. Γι' αυτό επισημαίνουμε ότι είναι προκλητικό να μιλάει για αντισυνταγματικότητα του νομοσχεδίου, τη στιγμή που οι προκάτοχοι του στη Μητρόπολη Ιωαννίνων, και ο ίδιος, δεν εφαρμόζουν το Σύνταγμα και τους νόμους.

Να ελπίσουμε ότι η Κυβέρνηση δε θα υποκύψει σε τέτοιες προκλήσεις, τη στιγμή μάλιστα που η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας;»

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com