Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ!

Εντυπωσιάζουν τα σούπερ υπερκέρδη που κατέγραψε εν μέσω της κρίσης η ΔΕΗ το α' 9μηνο του 2009.

Ξεπέρασαν τα 642 εκατομμύρια ευρώ τα καθαρά κέρδη.

Η διοίκηση της εταιρείας, που λειτουργεί καθαρά ως ιδιωτική επιχείρηση και άρα επιδιώκει μόνον τα κέρδη, αποδίδει την κερδοφορία στην πτώση των διεθνών τιμών των καυσίμων και στη λειτουργία των υδροηλεκτρικών μονάδων.

Ξεχνούν όμως ότι τα τιμολόγια της ΔΕΗ αυξήθηκαν απανωτά μέσα σε ενάμιση χρόνο περίπου 20%, γονατίζοντας τα νοικοκυριά, στο όνομα της ανόδου των διεθνών τιμών των καυσίμων και της "ενεργειακής κρίσης".

Καιρός, λοιπόν, να δώσουν πίσω τα "κλεμμένα", μειώνοντας ανάλογα τα τιμολόγια, τα οποία όπως φάνηκε από τα στοιχεία της ΔΕΗ δεν μπορούν να τα αντέξουν τα νοικοκυριά και γι' αυτό έχουν περιορίσει την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Η κυβέρνηση...

...που ως αξιωματική αντιπολίτευση κατήγγειλε τις αυξήσεις στα τιμολόγια, πιστεύει ότι έχει καθαρίσει με το "πάγωμα" των τιμολογίων.

Αν πραγματικά θέλει να ανακουφίσει ελάχιστα έστω τους πολίτες, το λιγότερο που θα έπρεπε να κάνει είναι να μειώσει αμέσως τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ!

Κυρία Μπιρμπιλή...αν δεν κάνουμε λάθος εσείς είστε η υπεύθυνη υπουργός, τι σκοπεύετε να κάνετε άραγε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com