Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ;

Κάθε άλλη αναφορά στην "κοινωνική αλληλεγγύη" τους, περιττεύει. Προσέξτε:

Τα 45 λεπτά έως 1 ευρώ ημερησίως που το ΠΑΣΟΚ θα "προσφέρει" κατ' άτομο στους αναξιοπαθούντες, τους φτωχούς και τους πολύτεκνους αυτής της χώρας, ήτοι σε 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους, δεν ξεπερνούν εν συνόλω το 1 δισ. ευρώ.

Ε, λοιπόν, το ποσό αυτό ισούται με τα καθαρά κέρδη (για την ακρίβεια τα κέρδη είναι κατά τι μεγαλύτερα: 1,01 δισ. ευρώ!) της Εθνικής τράπεζας, για το 9μηνο του 2009!

Με άλλα λόγια, μέσα σε 9 μήνες μία και μόνο τράπεζα έχει ενθυλακώσει (σύμφωνα με τα όσα η ίδια ανακοίνωσε) τόσα καθαρά κέρδη, όσα η κυβέρνηση διατυμπανίζει ότι θα "διαμοιράσει", εφάπαξ, σε 2,5 εκατομμύρια Ελληνες, ως "βοήθημα"...

...Ο,τι δηλαδή "αναλογεί", με τη μορφή "χάρης", "φιλανθρωπίας", "ελεημοσύνης" σε εκατομμύρια εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, κι όλα αυτά επενδυμένα με την κραυγαλέα υποκρισία της "κοινωνικής ευαισθησίας"!

H πολιτική τους τα εγγυάται και τα εξασφαλίζει ως καθαρό κέρδος για μερικές δεκάδες μεγαλομετόχους!

Αυτά συμβαίνουν εν μέσω οικονομικής κρίσης. Που σημαίνει ότι όλα εξελίσσονται όπως και κατά τη διάρκεια της προηγούμενης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Τότε που ο Μπρεχτ, γράφοντας την "Οπερα της Πεντάρας", στα 1928, είχε βάλει τον ήρωά του να ρωτά:

"Ποιος είναι μεγαλύτερος εγκληματίας, αυτός που ληστεύει μια τράπεζα, ή αυτός που την ιδρύει;".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com