Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

ΟΙ "ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ"!

Διαβάζουμε απο το in.gr:

"Παράνομη έκρινε την απεργία των λιμενεργατών στον ΟΛΠ το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, στο οποίο είχαν προσφύγει Επιμελητήρια και 48 επιχειρήσεις, που, όπως υποστηρίζουν, θίγονται τα οικονομικά τους συμφέροντα από τις κινητοποιήσεις.

Χιλιάδες κοντέινερ παραμένουν εγκλωβισμένα στο λιμάνι του Πειραιά ή έχουν αλλάξει λιμάνι προορισμού, γεγονός που επιφέρει σημαντικό πλήγμα στις επιχειρήσεις και προβλήματα στην τροφοδοσία της αγοράς".


Κρίνεται λοιπόν παράνομη η διεκδίκηση μόνιμης και σταθερής δουλείας, η διεκδίκηση να μη ξεπουληθούν οι Δημόσιοι φορείς σε ιδιώτες, η διεκδίκηση του αξιοπρεπή μισθού, η διεκδίκηση απέναντι στις επερχόμενες απολύσεις!

Το έχουμε ξαναδεί το έργο, δεν είναι η πρώτη φορά που κρίνονται παράνομα, από την Ελληνική Δικαιοσύνη, τέτοια αιτήματα, που μοιάζουν πλέον ξένα στον λαό, από μια κοινωνική ομάδα.

Αυτό συμβαίνει...κάθε φορά όταν οι διεκδικήσεις δείχνουν να έχουν αποτέλεσμα!

Ελπίζουμε οι λιμενεργάτες να αντέξουν την πίεση!


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η απεργια ειναι δικαιωμα του εργαζομενου
Εδω ,ομως τελειωνενη κατασταση, απ τη προηγουμενη κυβερνηση τι ν αλλαξει??
τα δικαιωματα των εργατων δεν θιγονται ειπαν αλλα και αν κατι αλλαξει...δυστυχως η χωρα εχει διεθνη πια τροχια, δεν αποφασιζουν τα κρατη ενα ενα ...νεα ζωη να συνηθισουμε μη τρελλαθουμε.

Πειρατικό Press είπε...

Φίλε μας τα κράτη έχουν χρέος απέναντι στις ανάγκες των πολιτών τους!

Κατάσταση τελειωμένη χωρίς την συγκατάθεση των εργαζομένων, που θα είναι η πρώτοι που θα υποστούν την νέα κατάσταση...δεν υφίσταται!

Τέλος δεν αποκλείει κανένας τη χώρα από διεθνή τροχιά, όταν διατηρεί τις δυνάμεις της στη ναυτιλία(ΟΛΠ) στης τηλεπικοινωνίες(ΟΤΕ), στις αερογραμμές(Ολυμπιακή).

Αντιθέτως ενδυναμώνει το κύρος της!

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com