Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΙΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ

Είναι αλήθεια ότι ...έδωσαν και πήραν το τελευταίο διάστημα οι αντιπαραθέσεις κυβέρνησης και MIG, με αφορμή τον αποκλεισμό της Olympic Air (που ανήκει στον όμιλο του Α. Βγενόπουλου) από το διαγωνισμό για την ανάθεση των 15 (σε σύνολο 24) επιδοτούμενων αεροπορικών γραμμών στο Αιγαίο.

Αλήθεια είναι επίσης ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και ο επιχειρηματίας, έφτασαν να ανταλλάξουν και προσωπικά πυρά.

Και πάνω που ορισμένοι είχαν αρχίσει να πιστεύουν ότι η κυβέρνηση αντιστέκεται σθεναρά απέναντι στα επιχειρηματικά συμφέροντα...

...ανακοινώθηκε επίσημα ότι τελικά η Olympic Air, αναλαμβάνει τελικά το "φιλέτο" των εννιά επιδοτούμενων γραμμών έως τον ερχόμενο Μάρτη, έναντι 5,220 εκατ. ευρώ.

Τις υπόλοιπες 15 γραμμές έχουν αναλάβει οι εταιρείες Athens Airways και Sky Express, έναντι επιδότησης 1,562 εκατ. ευρώ και 632.000 ευρώ αντίστοιχα.

Σημειώστε ότι ο όμιλος της MIG είναι από τους βασικούς διεκδικητές και για την ανάληψη των υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών (χάντλινγκ) στα 34 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.

Πρόκειται για δραστηριότητα, με ετήσιο τζίρο άνω των 150 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com