Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ

Τη δράση των κουκουλοφόρων, αλλά και του οργανωμένου εγκλήματος χρησιμοποιεί η κυβέρνηση, προκειμένου να δώσει ώθηση στα σχέδιά της για θωράκιση των μηχανισμών καταστολής, συρρίκνωση των ατομικών δικαιωμάτων και χτύπημα του λαϊκού κινήματος.

Η τρομο-λαγνεία και το κλίμα ανασφάλειας που καλλιεργείται συστηματικά, με τη «φιλική» συνδρομή των ΜΜΕ, με αφορμή τα προβοκατόρικα χτυπήματα των κουκουλοφόρων και τα φαινόμενα εγκληματικότητας, αποτελούν «βούτυρο στο ψωμί» της κυβέρνησης που καιρό τώρα επιχειρεί να εξασφαλίσει τη συναίνεση της κοινωνίας στη λήψη αυταρχικών μέτρων, με σταθερό στόχο το κοινωνικήδιαμαρτυρία. Ήδη η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει την κατάργηση της ανωνυμίας στα καρτοκινητά, συμμορφούμενη με τις επιταγές των ευρω-τρομονόμων για φακέλωμα των πάντων. Επίσης, ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης Χρ. Μαρκογιαννάκης έχει προαναγγείλει τη χρήση πυροσβεστικών αντλιών κατά των διαδηλώσεων, λειτουργία και επέκταση των χαφιεδοκαμερών κ.ο.κ. Από την άλλη, η κυβέρνηση καλύπτει πλήρως τα συνεχή κρούσματα αστυνομικής αυθαιρεσίας και βίας σε βάρος μεταναστών και όχι μόνο, ενώ ενθαρρύνει και τη χρήση όπλων από την πλευρά των αστυνομικών στο όνομα της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας. Χαρακτηριστική από την άποψη αυτή είναι η χτεσινή τοποθέτηση του Χρ. Μαρκογιαννάκη στη Βουλή, που πρόσφερε πλήρη κάλυψη στα όργανα της τάξης που είχαν κακοποιήσει πρόσφατα Αφγανό μετανάστη στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να αναπαραγάγει προκλητικούς ισχυρισμούς, όπως ότι ο μετανάστης ήταν μεθυσμένος!

Την ίδια στιγμή ωστόσο η κυβέρνηση δηλώνει ότι δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί η εγκληματικότητα, κατεβάζοντας εντέχνως τον πήχη για τις διωκτικές αρχές και τις δυνάμεις ασφάλειας. «Το έγκλημα δεν μπορεί να σταματήσει να υπάρχει, μην έχουμε καμία ψευδαίσθηση», δήλωσε χαρακτηριστικά χτες ο Ευ. Αντώναρος, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την τραγική κατάληξη που είχε ληστεία στο Βύρωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com