Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ, ΘΑ ΧΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ!

Για τρίτο συνεχή μήνα βελτιώθηκε ο δείκτης του οικονομικού κλίματος, τόσο στην ΕΕ των 27, όσο και στην Ευρωζώνη, μας πληροφορεί το ΙΟΒΕ, το Ινστιτούτο Ερευνών των βιομηχάνων.

Και τι είναι αυτός ο δείκτης; Είναι οι προσδοκίες των επιχειρηματιών, κατά βάση, από διάφορους κλάδους, βιομηχανία, λιανικό εμπόριο, κατασκευές, υπηρεσίες.

Μέσα στην κρίση κάποιοι μπορούν να είναι αισιόδοξοι, έστω και λίγο, καθώς στη σχετική έρευνα σημειώνεται ότι οι δείκτες είναι ακόμη χαμηλοί, παρά τις μικρότερες ή μεγαλύτερες αυξήσεις που παρατηρούνται.

Αλλά αν γινόταν μια ανάλογη έρευνα για τις προσδοκίες των εργαζομένων, τα αποτελέσματα δε θα ήταν ούτε στο ελάχιστο αισιόδοξα. Για ένα πολύ μεγάλο τμήμα τους η ανασφάλεια είναι αυτό που περιμένουν. Πολύ περισσότερο που η ασκούμενη πολιτική παίρνει τα μέτρα της ώστε την κρίση να την πληρώσουν οι εργαζόμενοι. Κι όσο περισσότερο την πληρώνουν οι εργαζόμενοι, τόσο περισσότερο αισιόδοξοι θα είναι οι επιχειρηματίες, τόσο περισσότερο θα αυξάνονται οι δείκτες του οικονομικού κλίματος.

Από αυτή την άποψη, η πορεία του οικονομικού κλίματος αντανακλά την επιτυχία της κυβερνητικής πολιτικής υπέρ των επιχειρήσεων.

Ας χαίρονται λοιπόν όσο μπορούν και ας φροντίσουν οι εργαζόμενοι να χαρούν και οι ίδιοι, επιβάλλοντας με τον αγώνα τους ένα καλύτερο αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com