Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2008

Κερκίδες με κραγιόν και αλογοουρά....

Όταν ο κάμεραμαν ζουμάρει στις κερκίδες είναι σαν να δηλώνει αυτομάτως το φύλο του και τις αισθητικές του προτιμήσεις. Και ο εκφωνητής καθώς σχολιάζει το πλάνο, μαλακώνει τότε και γλυκαίνει τη φωνή του: <<Να και μερικες ωραιες ή γοητευτικες ή τρυφερες υπάρξεις...>>.

Όσο και αν ο σχολιασμός είναι πάντα ο ίδιος, κοινότοπος, ότι οι γυναίκες των κερκίδων είναι ακριβός έτσι: Και ωραίες και γοητευτικές και τρυφερές! Είναι και ερωτικές! Δεν μοιάζουν βεβαίως, καθόλου, με τις στιλιζαρισμένες νάιλον κούκλες που πλασάρονται σε πρωινές και απογευματινές εκπομπές και τηλεπαιχνίδια Δεν έχουν καμία σχέση με γυναικείο επαγγελματισμό και με απαστράπτοντα πρόσθετα αξεσουάρ. Δεν κάνουν για πολυτελή εξώφυλλα γκλάμουρους περιοδικών, ίσως γιατί δεν θεωρούνται κατάλληλες να τροφοδοτήσουν μαζικές σεξουαλικές φαντασιώσεις Το πάνε αλλού αυτές...

Οι χουλιγκάνισσες των γηπέδων είναι γυναίκες με αγωνιστικό φρόνημα και με απόψεις. Παίζουν το παιχνίδι, με το συλλογικό όραμα, με τις ανδρικές συνήθειες των γηπέδων Με τους ποδοσφαιρικούς μύθους και με την παράδοση. Εκφράζονται με τα χέρια, με το σόμα, με το στόμα και την ψυχή. Κι αν το αίμα που τρέχει στις φλέβες τους είναι, πράσινο, κόκκινο, ασπρόμαυρο ή κιτρινόμαυρο, είναι πάντως αίμα που κυλάει γρήγορα. Που βράζει που ενθουσιάζεται και ενθουσιάζει!

Η γυναίκα της διπλανής κερκίδας είναι η ίδια η γυναίκα της διπλανής πόρτας, μόνο που ξέρει να ξεπορτίζει και να διεκδικεί Με σημαίες και με κασκόλ, με το σηματάκι της ομάδας στο στήθος, γίνεται πυροτέχνημα, ζει για μια στιγμή του γκολ. Για το θέαμα , για την στρατηγικήομάδας και για το φιλότιμο της συλλογικής ιδέας. Φτιάχνει αλυσίδες στο γήπεδο και στη διαδήλωση. Γυρίζει την πλάτη στον ΜΑΤατζη, κριτικάρει το διαιτητή, ερωτεύεται τον σέντερ φορ και τον προπονητή.

Η χουλιγκάνισσα είναι τελικά, ιδανική για το εξώφυλλο ενός ζωντανού ΚΥΡΙΑΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ. ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ? ΓΙΑΤΙ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΜΟΝΗ!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com