Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

Τι έχετε να πείτε και γι αύτο κύριε Πρωθυπουργέ?

Ένα απ΄τα πιο επικριτικά άρθρα που έχουμε διαβάσει τα τελευταία χρόνια στο διεθνή Τύπο για οποιαδήποτε Ελληνική κυβέρνηση ,δημοσίευσε την περασμένη Παρασκευή το έγκυρο διεθνές οικονομικό περιοδικό Economist και αναδημοσιεύει σήμερα το Greece Salonika .Το άρθρο τιτλοφορείται "Ελληνική κυβέρνηση:σχολή για σκάνδαλα"!!
Το γνωστό περιοδικό επισημαίνει πως παρά της εξαγγελίας του πρωθυπουργού, Κ. Καραμανλή για την εξάλειψη της διαφθοράς, η κυβέρνησή του δεν έχει να επιδείξει καμία επιτυχία στον τομέα αυτό...

Υπογραμμίζει μάλιστα, πως παρά την συνεχιζόμενη οικονομική ανάπτυξη, η κυβέρνηση Καραμανλή είναι αντιμέτωπη με την κακή εικόνα της ελληνικής οικονομίας και το έλλειμμα που θα παρουσιαστεί στον προϋπολογισμό.
Επιπλέον, εκτιμά πως το μεγαλύτερο σκάνδαλο της κυβέρνησης ήταν η υπόθεση Ζαχόπουλου. Ωστόσο, «ο Κ. Καραμανλής δεν μπορεί να παραβλέψει την ελληνική συμμετοχή στο σκάνδαλο δωροδοκίας του γερμανικού κολοσσού Siemens, ο οποίος προμήθευε με ηλεκτρονικό υλικό και εξοπλισμό τον ΟΤΕ» αναφέρει ο Economist και συμπληρώνει: «Ο πρωθυπουργός τόνισε πως το 8% της αξίας του συμβολαίου πήγε σε offshore εταιρείες. Το συνολικό ποσό ξεπέρασε το 1 δισεκ. ευρώ, κατήγγειλε ο Κ. Καραμανλής. Προφανώς το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων πήγε σε αξιωματούχους του ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησε από το 1993 έως το 2004, ωστόσο η κυβέρνηση της ΝΔ, που κέρδισε τις εκλογές εκείνη τη χρονιά, ενέκρινε συμβόλαιο ύψους 40 εκατομ. ευρώ και επέλεξε εξοπλισμό ασφαλείας από τη Siemens για τους Ολυμπιακούς της Αθήνας."
Εν τω μεταξύ, ο Economist σημειώνει πως «οι ταλαιπωρημένοι οικονομικά πολίτες γίνονται ολοένα και πιο επικριτικοί στη διαφθορά στα υψηλότερα κλιμάκια της διοίκησης. Μετά από μία δεκαετία συνεχούς ισχυρής ανάπτυξης, η οικονομία επιβραδύνεται, παρότι θ' αυξηθεί κατά 3,5% το 2008. Επιπλέον, τα αυξανόμενα επιτόκια πιέζουν περισσότερα τα νοικοκυριά, ενώ το πληθωρισμός αγγίζει το 5%, ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί με νέους φόρους να ελέγξει το έλλειμμα».
Ο Economist δεν παραλείπει ωστόσο να αναφέρει πως η ισχνή πλειοψηφία της ΝΔ στη βουλή δεν επιτρέπει στον Κ. Καραμανλή να κάνει άλλα λάθη. Εν τω μεταξύ, αρκετοί από τους βουλευτές της κυβέρνησης έχουν επιστρέψει από τις διακοπές με «επαναστατική» διάθεση. "Η μόνη λύση για τον πρωθυπουργό είναι να θυσιάσει ορισμένους από τους υπουργούς του στο όνομα της διαφάνειας, προκειμένου ν' αποφύγει τις πρόωρες εκλογές, που θα έθεταν σε κίνδυνο τη θέση του και την νίκη της παράταξής του..."


greece-salonika.blogspot.com

http://troktiko.blogspot.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com