Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

Ο νομος πλαισιο εφαρμοζεται και οι φοιτητες απλα...δεν κανουν τιποτα !

Ο νόμος πλαίσιο που καταδικάστηκε από την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, που κανένας άλλος πάρα μονάχα η κυβέρνηση και οι ακόλουθοι της τον υπερψήφισαν και τον στήριξαν εφαρμόζεται ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ! Σήμερα πρώτη ήμερα εγγραφών στο ΤΕΙ Ηρακλείου ζητήθηκε από τους σπουδαστές να αναγράψουν στην κατάλληλη στήλη των κωδικό ενός από τα προτεινόμενα συγγράμματα στα μαθήματα που επέλεγαν να παρακολουθήσουν στο νέο χειμερινό εξάμηνο μαζί με την δήλωση εκείνων των μαθημάτων, σύμφωνα πάντα με το άρθρο του νόμου πλαισίου για τα συγγράμματα που αλλάζει πλέον την διαδικασία διανομής των συγγραμμάτων προς στους σπουδαστές! Αξίζει φυσικά να σημειωθεί ότι στο ΤΕΙ Ηρακλείου κανένας σπουδαστικός σύλλογος δεν έχει ταχθεί υπέρ του νόμου πλαισίου ενώ στην μεγαλύτερη σχολή του ιδρύματος, την Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) οι σπουδαστές αποφάσισαν να μην επιτρέψουν καμία εφαρμογή του νόμου πλαισίου στην τελευταία Γενική Συνέλευση της σχολής .Και εδώ φυσικά έρχονται μερικά αναπάντητα ερωτήματα από εμάς αλλά και από την πλειοψηφία ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας πιστεύουμε:
  1. Πως είναι δυνατόν οι σπουδαστικοί σύλλογοι των σχολών να μην αντιδρούν σε κάτι που αντιβαίνει στις αποφάσεις που οι ίδιοι έχουν λάβει για μη εφαρμογή του νόμου πλαισίου?
  2. Τι κάνουν για αυτή τη κατάσταση οι συνδικαλιστικές παρατάξεις που κόπτονται για την ''εξυπηρέτηση'' και ''διευκόλυνση'' του σπουδαστή, που στην συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα είναι όλες κατά του νόμου πλαισίου(και η ΔΑΠ έχει ταχθεί υπέρ της μη εφαρμογής του νόμου πλαισίου κατά καιρούς στο συγκεκριμένο ίδρυμα).Ποιες είναι οι δράσεις και οι πολιτικές παρεμβάσεις τους?
  3. Η κυβέρνηση τι είδους διάλογο έκανε με την φοιτητική κοινότητα όταν δεν σέβεται ούτε καν το ανώτατο διοικητικό όργανο των φοιτητικών συλλόγων, την Γ.Σ.,με ποιους ακριβώς συνδιαλέχτηκε πριν επιβάλει στην Ανώτατη Εκπαίδευση έναν νόμο που δεν αποδέχεται?
  4. Τέλος οι ίδιοι οι σπουδαστές πως είναι δυνατόν να αφήνουν να καταπατά ο οποιοσδήποτε δικές τους αποφάσεις, πως είναι δυνατόν να μη κάνουν τίποτα όταν ακυρώνετε το ανώτατο αντιπροσωπευτικό τους όργανο, η Γ.Σ., πως είναι δυνατόν να βλέπουν την υποβάθμιση της ίδιας τους της προσπάθειας και να μην αντιδρούν...τι περιμένουν άραγε?
Σας παραθέτουμε και την φόρμα εγγραφής σε ένα από τα τμήματα της σχολής ΣΤΕΦ το Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Πολυμέσων όπου όπως θα δείτε και μόνοι σας δίνονταισαφείς οδηγίες για τον τρόπο συμπλήρωσης της στήλης με το όνομα <<Α/Α Συγγράμματος>> :
http://www.epp.teicrete.gr/UserFiles/File/PaketoAnanewshsEggrafwn2008-09XEIMERINO.pdf

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

oi nomoi tou kratous den einai o "opoiosdhpote"! siga vivlia tous eipan na dialeksoun oxi anapsuxtika se gualina mpoukalia prokumenou na petaksoun meta molotof! tosa xronia pou o kathe kathhghths elege poio vivlio thelei kai eperne mizes gia auto h dialege to diko tou vivlio prokumenou na aukshsei to eisodima tou htan kalutera? twra dialegei o spoudasths opoio ton euxaristei! an vgalei dhladh apofash to G.S. na katarghsoun to Tei tha katarghthei me to etsi thelw? poso mallon o nomos tou kratous!

Πειρατικό Press είπε...

Φιλε μου εισαι εκτος πραγματικοτητας αν τα πιστευεις ολα αυτα.Πολυ απλα και τωρα παλι οι καθηγητες επιλεγουν τα προτεινομενα συγγραμματα...επομενως τωρα επειδη δεν προτεινουν ενα αλλα οσα βιβλια θελουν οι μιζες αυξανονται!Οσο για τον νομο του κρατους..ειναι νομος της Ν.Δ.που τον επεβαλε,διοτι η πλειοψηφεια της κοινωνιας δεν τον αποδεχτηκε πληρως ή εστω εν μερη.Και φυσικα κανενας νομος δεν επιβαλετε σε μια δημοκρατικη και δικαιη κοινωνια...ενας τετοιος νομος που δεν αποδεχεται η κοινωνια ναι ειναι ενας "οποιοσδηποτε" νομος!

Ανώνυμος είπε...

h N.D. einai kuvernhsh thn pshfhse o laos dhmokratika ara auth ftiaxnei tous nomoun loipon! oxi to G.S.!!! kai oi mizes dinontai analogws me thn pwlhsh twn vivliwn oxi to an mpoun se mia lista! an dhladh ena vivlio den to dialeksh kaneis les na dwthei miza? malakas einai na dwsei lefta o allos xwris na parei tipota ws ofelos? oi mizes dinontai stous kathhghtes otan autoi dialegoun ena vivlio!!! ksupna loipon!!!!!!!!

Πειρατικό Press είπε...

ΤΗΝ Ν.Δ. ΔΕΝ ΤΗ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ 58% ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ!ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΛΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ...ΕΠΙΣΗΣ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΡΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΑ ΤΕΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ.ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΥΛΗ ΑΠ΄ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΩΤΕΙΝΕ!!!
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com