Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ 76 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

Σε άθλιες συνθήκες στεγάστηκαν οι 59 μετανάστες, ανάμεσά τους και πέντε παιδιά, στο ακριτικό Αγαθονήσι, την Τρίτη το βράδυ. Συγκεκριμένα, οι μετανάστες κατέφτασαν με βάρκες το πρωι της Τρίτης στο νησί, όπου δεν υπάρχουν ούτε καν οι στοιχειώδεις υποδομές για να διαμείνουν, με αποτέλεσμα να «φιλοξενηθούν» αργά το βράδυ στην... αποθήκη του αγροτικού συνεταιρισμού, δηλαδή, σε παντελώς ακατάλληλες συνθήκες.

Η παντελής έλλειψη πρόνοιας από την Πολιτεία έγινε φανερή αφού αντί να μεταφερθούν στο κοντινότερο Κέντρο Υποδοχής, αντίθετα, παρέμειναν σχεδόν δύο μέρες στο ακριτικό αυτό νησί. Μάλιστα, ο αριθμός των μεταναστών αυξήθηκε, αφού την επόμενη μέρα, έφτασαν άλλοι 17, φτάνοντας συνολικά τους 76. Για την άμεση μεταφορά των μεταναστών σε χώρο που θα εκπληρώνει τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με τη βουλευτή Βέρα Νικαλαΐδου, προς τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο.

Η φιλοξενία των μεταναστών βασίστηκε, ουσιαστικά, στους ίδιους τους κατοίκους του Αγαθονησίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ίδια η Κοινότητα προμηθεύτηκε «σάντουιτς» και νερά για να έχουν τουλάχιστον οι μετανάστες κάτι να φάνε. Επιπλέον, δώρισαν δύο κρεβατάκια για τα μωρά, ώστε να κοιμηθούν όσο γίνεται πιο ανθρώπινα.

Οι κάτοικοι σημειώνουν την παντελή έλλειψη υποδομών στο νησί για τις πρώτες βοήθειες που μπορεί να χρειαστεί να παρασχεθούν στους μετανάστες. Αλλωστε, όπως είπαν, φαινόμενα σαν το προχτεσινό είναι πολύ συνηθισμένα στο Αγαθονήσι, όλο το χρόνο και ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Τελικά, η μεταφορά των μεταναστών έγινε χτες το απόγευμα στην Πάτμο και από εκεί, το αργότερα σήμερα, υπολογιζόταν ότι θα φτάσουν στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com