Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

Η Φάνη τα κανονίζει όλα!


Οταν ξέσπασε το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων, ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών εφθέγγετο "ότι φταίνε οι άπληστοι χρηματιστές και οι ανίδεες διοικήσεις ".
Η Κυβέρνηση προέβη σε θέσπιση διατάξεως στο Ν.3556/07 που καθόριζε τα προσόντα των Προέδρων των Διοικητικών Συμβουλίων των Ασφαλιστικών Φορέων, τα οποία ήσαν τα εξής:
α) πτυχιούχοι σχολών ΑΕΙ
β) να έχουν αποδεδειγμένη 5ετή εμπειρία σε θέματα Διοίκησης
γ) να έχουν αποδεδειγμένη εμπειρία σε θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Πολιτικής.
Η προαναφερόμενη διάταξη ήταν ένα σημαντικό βήμα στη σωστή κατεύθυνση. Με την αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας τον Δεκέμβριο 2007 η νέα Υπουργός κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά επεξεργαζόμενη το σχέδιο της Ασφαλιστικής Μεταρρύθμισης, διαπίστωσε ότι η διάταξη που προέβλεπε αποδεδειγμένη εμπειρία, δημιουργούσε προσκόμματα στους μελλοντικούς σχεδιασμούς της και έπρεπε να τροποποιηθεί. Ετσι το αρθρο 134 του Ν. 3655/08 αντικατέστησε την συγκεκριμμένη παράγραφο και όρισε τα εξής:
"...οι Διοικητές και οι Πρόεδροι όλων των φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης πλήν του ΤΕΑΠΑΣΑ επιλέγονται με την διαδικασία του άρθρου 49Α του Κανονισμού της Βουλής... οι Διοικητές και οι Πρόεδροι των Δ.Σ πρέπει να είναι πτυχιούχοι σχολών ΑΕΙ, να έχουν διοικητική εμπειρία και κατάρτιση σε διοικητικά ή οικονομικά θέματα ή θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης ή Κοινωνικής Πολιτικής ..."
Το πεδίον πλέον της Κοινωνικής Ασφάλισης καθίστατο ευάλωτο από τους αποδεδειγμένα μη έχοντας γνώση αυτής. Δεν είναι τυχαίο ότι από τους Προέδρους που είχαν επιλεγεί με την αρχική διάταξη , μόνο ένας επανεπελέγη λόγω συγγένειας με μέλος της Επιτροπής.
πηγη:PRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com