Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΑ ΑΝΩΤΑΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ! ! !

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Από τη μια συνδιοργανώνει πανάκριβα σεμινάρια με μια ιδιωτική εταιρεία κι από την άλλη «διαρρέει» σε ιδιωτικό κολέγιο προσωπικά στοιχεία των φοιτητών του!

Νέο παράδειγμα επιχειρηματικής δραστηριότητας και συναλλαγής με επιχειρήσεις δίνει το Πανεπιστήμιο Πειραιά, που στήνει «μαγαζί» με την εταιρεία πιστοποιήσεων «Cisco» και διοργανώνει σεμινάρια προετοιμασίας για την απόκτηση μιας πιστοποίησης που παρέχει η εταιρεία σχετικά με σχεδιασμό, εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση δικτύων! Το σύνολο των σεμιναρίων κοστίζει 2.400 ευρώ!

Οπως ενημερώνει ανακοίνωση του Κέντρου Ερευνών Πανεπιστημίου Πειραιά, το πανεπιστήμιο θα λειτουργήσει ως «επίσημη δικτυακή ακαδημία» της εταιρείας και «μέσω του Πανεπιστημίου Πειραιώς θα λειτουργήσουν τμήματα που θα προετοιμάζουν τους ενδιαφερόμενους για την απόκτηση της πιστοποίησης "CCNA Exploration" της "Cisco"».

Δηλαδή, το πανεπιστήμιο διαθέτει τους χώρους του και παίρνει μέρος στη διαφήμιση και υλοποίηση πανάκριβων σεμιναρίων κατάρτισης σε εργαζόμενους και νέους, προκειμένου να διεκδικήσουν την πιστοποίηση από τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Εκδήλωση - παρουσίαση του συγκεκριμένου σεμιναρίου έγινε στο Τμήμα Διδακτικής Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου, όπου οι καθηγητές προέτρεψαν τους φοιτητές να το παρακολουθήσουν και να πάρουν την πιστοποίηση...

Το πανεπιστήμιο, πλήρως ενταγμένο στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις, καυχιέται ότι προχωράει σε αυτή την μπίζνα «οδηγώντας τις εξελίξεις στο χώρο της αγοράς εργασίας». Στην πραγματικότητα, εκείνο που κάνει το Πανεπιστήμιο Πειραιά (και φυσικά δεν είναι το μόνο δημόσιο ίδρυμα που συνάπτει τέτοιες σχέσεις με επιχειρήσεις) είναι ότι προσαρμόζεται στη νέα πραγματικότητα της ΕΕ και της Μπολόνια: Σεμινάρια κατάρτισης, επιχειρήσεις στα πανεπιστήμια, πανάκριβα δίδακτρα...

Περίεργες διαφημιστικές κρούσεις δέχτηκαν φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Πειραιά, από το ιδιωτικό μαγαζί - κολέγιο «Mediteranean College». Οπως καταγγέλλουν φοιτητές, δέχτηκαν τηλεφωνήματα εκ μέρους του συγκεκριμένου μαγαζιού, που τους ενημέρωνε ότι έχουν έκπτωση για τα μεταπτυχιακά που διοργανώνει. Σε ερωτήσεις των φοιτητών, από πού βρήκαν τα στοιχεία τους, η απάντηση των υπευθύνων ήταν ότι τους τα έδωσε το πανεπιστήμιο! Το Πανεπιστήμιο Πειραιά δηλαδή έδωσε έτοιμη πελατεία στο κολέγιο!

Τα παραπάνω περιστατικά, που έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά γεγονότων που αποδεικνύουν καθημερινά ότι τα δημόσια πανεπιστήμια λειτουργούν με επιχειρηματικά κριτήρια, αναδεικνύουν και τη στόχευση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων που προωθούν ΕΕ - ΝΔ στην ανώτατη εκπαίδευση. Σε αυτό το σχήμα, οι φοιτητές είναι πελάτες ενός πανάκριβου συστήματος παροχής υπηρεσιών κατάρτισης και επανακατάρτισης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Auta einai epitixies ths kuvernhshs mas! auth einai h paideia mas! bravo paidia(pros stous sunadelfous mou to bravo) afhnoume tis epixhrhseis na bainoun sta idrumata mas k meis gia kafe k voltoula ka8e vradu!SUGXARHTHRIA STOUS SPOUDSTES K FOITHTES ANA THN ELLADA!!!!
SPOUDASTHS TEI HRAKLEIOU

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com