Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008

Ληστρική πρακτική

Τίποτα δεν αφήνουν να πάει χαμένο οι τραπεζίτες που προσπαθούν με κάθε τρόπο να αυξήσουν την κερδοφορία τους, επιβαρύνοντας όλο και περισσότερο τους πελάτες τους. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα, που παίρνει μαζικές πλέον διαστάσεις, είναι το κόλπο που μηχανεύτηκαν με αφορμή την εγγραφή των ακινήτων στο Κτηματολόγιο.

Για όσους δεν ξέρουν, σημειώνουμε ότι κάθε ακίνητο που έχει αγοραστεί με στεγαστικό δάνειο και είναι υποθηκευμένο στην τράπεζα, πρέπει να δηλωθεί και από τον ιδιοκτήτη, αλλά και από την τράπεζα, η οποία όσο το ακίνητο είναι υποθηκευμένο διατηρεί εμπράγματο δικαίωμα επ' αυτού. Ετσι, στο «Κτηματολόγιο» η σχετική δήλωση γίνεται και από τον ιδιοκτήτη και από την τράπεζα.

Βασική προϋπόθεση για να γίνει κάθε δήλωση είναι η πληρωμή τέλους 35 ευρώ. Μόνο που οι τράπεζες κάνουν τις δηλώσεις για τα δικαιώματα που έχουν, αλλά το 35άρι το χρεώνουν στους πελάτες τους. Και σαν να μην έφτανε αυτό, υπάρχουν τράπεζες που εκτός από τα 35 ευρώ, ζητούν από τους πελάτες τους ακόμα 70 ευρώ, για τα έξοδα, λέει, που έκαναν, για να καταθέσουν τη δήλωση.

Πρόκειται για μια ακόμα απροκάλυπτη ληστρική πρακτική, σε βάρος των εργαζομένων που γίνεται κατορθωτή μόνο και μόνο επειδή οι τράπεζες έχουν πάρει το «πράσινο φως» από τις γαλαζοπράσινες κυβερνήσεις, οι οποίες έχουν σπρώξει τον κόσμο στην ομηρία των τραπεζικών δανείων και την ασυδοσία των τραπεζιτών. Αυτό είναι «ελεύθερη» αγορά??? Ελεύθερη κερδοσκοπία και πλήρης ασυδοσία...?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com