Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Κυριακή, 9 Νοεμβρίου 2008

ΠΑΛΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΟΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ

Οργή και δυσαρέσκεια σε εκείνο το κομμάτι της ηγεσίας του ΣΥΝ που υπερασπίζεται ανοιχτά την πρόταση για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, προκάλεσε ο τρόπος με τον οποίο ο πρόεδρος του κόμματος Αλ. Τσίπρας απάντησε στον Ν. Κωνσταντόπουλο και στον Λ. Κύρκο, οι οποίοι σε πρόσφατες δημόσιες παρεμβάσεις τους είχαν ευθέως ταχθεί υπέρ της συνεργασίας των δύο κομμάτων.

Την Τετάρτη το βράδυ σε συνέντευξη Τύπου στις Σέρρες, ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε προσωπικά στους Ν. Κωνσταντόπουλο και Λ. Κύρκο, δηλώνοντας: «ο καθένας έχει την ευθύνη των πράξεών του» και συμπληρώνοντας πως η νέα ηγεσία του ΣΥΝ «θα κριθεί όπως κρίθηκαν και οι προηγούμενες ηγεσίες» (...) «στην εποχή τους οι αγαπημένοι μου αυτοί σύντροφοι, σε πιο δύσκολες ενδεχομένως συνθήκες για την Αριστερά, που ήταν στο 3% και όχι στο 13%, που λέει ο λόγος, που είναι σήμερα, δεν έκαναν τις επιλογές για τις οποίες σήμερα καλούν εμάς να κάνουμε».

Συνεργάτες του Ν. Κωνσταντόπουλου δεν έκρυβαν χτες τη σφοδρή ενόχλησή του απ' τις δηλώσεις αυτές του Αλ. Τσίπρα, στον οποίο καταλόγιζαν απρέπεια και αμετροέπεια. Ενοχλημένα εμφανίζονταν και άλλα στελέχη του ΣΥΝ, λέγοντας πως ο Αλ. Τσίπρας ξεπέρασε τα όρια.

Ο Λ. Κύρκος σε δήλωσή του στην εφημερίδα «Τα Νέα», υπερασπίζεται το δικαίωμά του να λέει τη γνώμη του, χαρακτηρίζει «αιχμηρά» τα όσα είπε ο Αλ. Τσίπρας και δηλώνει ότι θα συνεχίσει να λέει την άποψή του. Πράγμα που έκανε, καθώς την επομένη των δηλώσεων Τσίπρα, μιλώντας σε εκδήλωση για τον Γ. Γιάνναρο, επανέλαβε την ανάγκη συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.

«Την τελευταία φορά που τον είδα (σ.σ. τον Γρ. Γιάνναρο), ζήτησε να μας βλέπει συχνότερα. "Πάρε όποια πρωτοβουλία κρίνεις. Εγώ θα είμαι πάντα μαζί σου. Προχώρα. Δεν προλαβαίνουμε". Αυτό το δεν προλαβαίνουμε, το έλεγε σε όλους. Και όλοι αναρωτιόνταν: "Τι δεν προλαβαίνουμε;". Ο Γρηγόρης έφυγε χωρίς να ξεκαθαρίσει τη σκέψη του. Δε νομίζω ότι την παραβιάζω αν ισχυριστώ ότι εννοούσε τη θεμελίωση μιας συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ», σημείωσε ο Λ. Κύρκος, δείχνοντας έτσι με αυτό τον τρόπο από πότε αυτός ο χώρος είχε στην πραγματικότητα σαν στόχο τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com