Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, διαφορετικό χρώμα, ίδια πολιτική για τα κολέγια!


Οι μεν υπογράφουν - οι δε εφαρμόζουν. Και τούμπαλιν! Το «έργο» επαναλαμβάνεται αυτή τη φορά με την αναγνώριση των «πτυχίων» των ψευτοκολεγίων που λειτουργούν στην Ελλάδα.

Ολα ξεκίνησαν με την οδηγία 89/48 της ΕΕ.

Από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, στις 21/12/1988, διαβάζουμε:


«Το συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων

Εγκρίνοντας την Οδηγία 89/48/ΕΟΚ του Συμβουλίου της 21ης Δεκεμβρίου 1988 σχετικά με ένα γενικό σύστημα αναγνώρισης των διπλωμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (...)

ΣΥΝΙΣΤΑ:

στις κυβερνήσεις των κρατών - μελών να διευκολύνουν (...) την πρόσβαση στα νομοθετικά κατοχυρωμένα επαγγέλματα και την άσκησή τους εντός της Κοινότητας, αναγνωρίζοντας αυτά τα διπλώματα, πιστοποιητικά ή άλλους τίτλους στο έδαφός τους».


Αυτά «διέτασσαν» πριν είκοσι χρόνια οι Βρυξέλλες. Και ποιος (ποια) αλήθεια υπέγραφε εκείνη τη «διαταγή»; Τα επίσημα πρακτικά είναι αδιάψευστα: Ηταν η τότε επίτροπος της Ελλάδας στην ΕΟΚ και κατόπιν πολλές φορές υπουργός και νυν μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ, η κυρία Βάσω Παπανδρέου, που ζητούσε εκ μέρους των επιτρόπων από τις χώρες της ΕΕ - μεταξύ αυτών και η Ελλάδα - να αναγνωρίσουν τα ψευτοκολέγια.

Σήμερα εκείνη την υπογραφή της Βάσως Παπανδρέου έρχεται ένας άλλος υπουργός, ο κ. Στυλιανίδης, να την... τιμήσει. Πρόκειται, φυσικά για υπουργό της κυβέρνησης του άλλου κόμματος, της ΝΔ. Αλλά ποιος νοιάζεται; Σημασία έχει ότι η πολιτική τους είναι κοινή. Και δεν υπάρχει ούτε υποσημείωση αυτής της πολιτικής στην οποία να μην είναι βουτηγμένοι και οι δυο, και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, μέχρι το λαιμό.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Fovero k tautoxrwma alhthino! Kala na pa8oume...toso stenokefaloi pou eimaste k mia zwh psifizoume pasok-ND!
SPOUDASTHS TEI HRAKLEIOU

Ανώνυμος είπε...

loipon

prwta ap ola symfwnw gia thn mh anagnwrish twn kolegiakwn ptyxiwn.
ALLA opws kai sthn periptwsh ths eksiswshs twn ptyxiwn aei-tei(eksisou adiko), mas anagkazei h eyrwpaikh enwsh kathws exoume hdh dyo katadikes-prwstima
sto eyrwpaiko dikasthrio gi ayto to thema.

se mia syzhthsh pou eixa me enan kathighth mou, h opoia egine afotou eixe erthei apo thn
genikh syneleysh didaskontwn Hralkeioy, ayto pou mou eipe kai kai symfwnhsa einai oti h monh lysh einai na apagoreytoun ta franchises, wste ta "dika" mas kolegia na mporoume na ta elegxoume me ta dika mas krithria.

Paulos

Ανώνυμος είπε...

ΣΧΟΛΙΟ Γ.Χ.
Φιλε μου Παυλο πολιτικη βουληση χρειαζεται! Να πουμε ΟΧΙ στην ΕΕ! δε καταλαβα το λογο να μας διαφεντευει η ΕΕ μια ζωη...Χρειαζεται συσπειρωση της φοιτητικης κοινοτητας, χρειαζεται ξεκαθαρο μηνυμα κατα της εξισωσης των πτυχιων μας με αυτα των ΚΕΣ και καταργηση ολων εκεινων των ιδρυματων που παραβιαζουν το αρθρο16. Κανενας μας δεν θελει βεβαιωσεις καταρτισης, αλλα πτυχια με αξια κ ουσιαστικο επιστημονικο αντικειμενο με αναλογα επαγγελαμτικα δικαιωματα.
Οσο για την εξισωση Πανεπιστημιων-ΤΕΙ είναι οντος αδικη διοτι πολύ απλα δεν επρεπε να υπαρχει ο αναχρονιστικός αυτος διαχωρισμος. Οσες σχολες υπάγονται σε συγκεκριμενο επιστημονικο αντικειμενο δλδ είναι αναγκαια η επιστημονικη γνωση για τους αποφοιτους αυτων των σχολων επρεπε να είναι Πανεπιστιμιακες σχολες. Για όλα όμως εκεινα τα επαγγελματα που δεν χρειαζονται επιστημονικες γνωσεις για να ασκηθουν, πρεπει να δημιουργηθουν επαγγελματικες σχολες υψηλου επιπεδου, παντα ΔΗΜΟΣΙΕΣ και ΔΩΡΕΑΝ.

Ανώνυμος είπε...

Nai pisteuw k gw oti den ginetai na milas gia anwtath ekpaideush k na exeis 2diaforetika eidh anwtaths ekpaideushs.H anwtath ekpaudeush prepei na exei eniaio xaraktira.
SPOUDASTHS TEI HRAKLEIOU

Ανώνυμος είπε...

na pw kati pou den exei skeftei kaneis? einai toso duskolo me stis uparxouses theseis pou uparxoun sta panepisthmia na prostethei ena 5-10% foithtwn pou tha plhrwnoun gia na didaskontai anti na metanasteuoun??? kai to upoloipo 95-90% to opoio den tha meiwthei arithmitika na thewrithei oti mphke me "upotrofia" logo ths epituxias sths panellhnies???

Ypografh: K.S.S.S.

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com