Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2008

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ Ή ΧΩΡΙΣ?

Και μετά το ψήφισμα που κατέθεσε η Ενωτική Αυτόνομη Κίνηση Οδοντιατρικής στην τελευταία Γ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών της Οδοντιατρικής ΑΠΘ, σειρά πήραν τα internet-ικά "στέκια" και συγκεκριμένα το forum της ΔΑΠ Οδοντιατρικής ΑΠΘ στο οποίο άνοιξε μια συζήτηση περί δημοκρατικού και αντιδημοκρατικού μέτρου.

Είναι σαφές πως με την πρόταση, από την ΕΑΚΟ για αλλαγή του τρόπου διαχείρισης και λειτουργίας του Συλλόγου Φοιτητών, οι αντιδράσεις... των κομματικών παρατάξεων θα ήταν έντονες και … μαζικές. Αυτό που δεν αντιλαμβάνεται κανείς είναι το γιατί οι φοιτητές δεν βλέπουν το συμφέρον τους. Γιατί δεν αναλογίζονται το πως θα ήταν η καθημερινή φοιτητική τους ζωή στη Σχολή αν δεν υπήρχαν οι παρατάξεις (κομματικές ή μη) σε αυτή. Αν εξέλεγαν κάθε χρόνο άτομα που θα ασχολούνταν με την οργάνωση του Συλλόγου και την διευθέτηση των όποιων προβλημάτων ανέκυπταν.

Δεν μίλησε κανείς για … κατάργηση των κομματικών παρατάξεων. Αλλά αυτοί στο μυαλό τους συνδέουν την απαγκίστρωση από τις εκλογές ως κατάργηση. Αγαπητοί κομματικοί συνδικαλιστές, αν παύει η ύπαρξη σας με την αλλαγή και μόνο του τρόπου εκλογών, αν έχετε ταυτίση την "προσφορά" σας και την "ενασχόλησή" σας με τα κοινά σε εκλογικό παιχνίδι και αν δουλεύεται απόκλειστικά και μόνο για αυτό τότε το πρόβλημα είναι δικό σας. Είναι της βάσης με την οποία έχετε θέση ως προϋπόθεση της ύπαρξής σας.

Η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ και η κάθε παράταξη … θα μπορούσε να έχει την σύστασή της, την λειτουργία της, την όποια ενασχόλησή της με το Σύλλογο … εκτός της ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ του. Αυτό θα το αναλάμβαναν αυτοί που θα συγκέντρωναν την ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των σταυρών στις Φοιτητικές Εκλογές. Όπως και σε… κάθε ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΧΩΡΑ που υποστηρίζετε ότι είμαστε… και τόσο κόπτεστε για την εφαρμογή των κοινοτικών οδηγιών.

Η συζήτηση έχει πάρει μπρος και αυτό είναι το μόνο θετικό για την πορεία των πραγμάτων και την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας και οργάνωσης του Συλλόγου Φοιτητών Οδοντιατρικής ΑΠΘ.
πηγή:troktiko

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΧΩΡΙΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ!!!!!!!!!!!!!
GIWRGOS.

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com