Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...

  • Αν η κυβέρνηση πρόσθετε στην επιχορήγηση του ΟΠΑΔ για το 2009 το 1,8% όσων έδωσε στις τράπεζες στο όνομα της κρίσης, ο Οργανισμός θα μπορούσε να ξεπληρώσει τους συμβεβλημένους γιατρούς και να ανταποκριθεί στις πάσης φύσης υγειονομικές ανάγκες και υποχρεώσεις του προς τρίτους. Οι οφειλές προς τους συμβεβλημένους με τον ΟΠΑΔ γιατρούς για το 2008 δεν ξεπερνούν το 0,9% των χρημάτων που ετοιμάζονται να τσεπώσουν οι τράπεζες!
  • Αν η κυβέρνηση πρόσθετε στον ετήσιο προϋπολογισμό για τα Ταμεία το 5,3% από τα χρήματα που χάρισε στις τράπεζες στο όνομα της κρίσης, οι ασφαλιστικοί οργανισμοί θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στις οφειλές τους προς τους ιδιώτες παρόχους υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
  • Αν η κυβέρνηση αύξανε τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων με ποσό ίσο με το 16,7% των χρημάτων που δίνει στις τράπεζες στο όνομα της κρίσης, τα νοσοκομεία όλης της χώρας θα μπορούσαν να ξοφλήσουν τις οφειλές τους προς τους κάθε φύσης προμηθευτές.
  • Αν η κυβέρνηση αύξανε τη χρηματοδότηση των Ταμείων με ποσό ίσο με το 1/10 των χρημάτων που με νόμο δίνει στις τράπεζες στο όνομα της κρίσης, θα εξέλιπε κάθε χρέος των ασφαλιστικών οργανισμών προς τους φαρμακοποιούς όλης της χώρας.
Αν ήθελε, η κυβέρνηση θα μπορούσε - σήμερα κιόλας - να απεγκλωβίσει τα νοσοκομεία, τα Ταμεία, τους γιατρούς και τους ασφαλισμένους από τη θηλιά της υποχρηματοδότησης. Θα μπορούσε να αποσοβήσει τον κίνδυνο να απομείνουν οι νοσηλευόμενοι ασθενείς χωρίς τα απαραίτητα για την υγεία τους αναλώσιμα νοσοκομειακά υλικά, οι ασφαλισμένοι χωρίς φάρμακα, οι γιατροί χωρίς μισθό. To γεγονός ότι δεν το κάνει, το γεγονός ότι συνειδητά επιχειρεί να μετακυλήσει το τεράστιο κόστος της νοσηλείας των εξετάσεων και των φαρμάκων στους εργαζομένους δείχνει την ουσία.

Η εμπορευματοποίηση της Υγείας και η δράση του μονοπωλιακού κεφαλαίου σ' αυτήν, είναι η μήτρα των σημερινών αδιεξόδων, των προβλημάτων που οξύνονται για τα λαϊκά στρώματα. Η λύση βρίσκεται στα χέρια των εργαζομένων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com