Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στο Ηράκλειο Κρήτης: Σημάδι Προόδου και Κοινωνικής Επαγρύπνησης

Σήμερα συμμετείχα όπως και περίπου 2000 συμπολίτες και συμφοιτητές μου στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο, στο Ηράκλειο της Κρήτης...στο οποίο καμία πέτρα, καμία μολότοφ, κανένας μπάτσος δεν είχαν θέση, η πορεία διεξήχθη χωρίς το παραμικρό επεισόδιο ειρηνικά και περιφρουρημένα από τους ίδιους τους φοιτητές.

Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος διότι ανέγνωσα σήμερα ότι στην Ελλάδα υπάρχει κόσμος που ακόμη διαθέτει ευαισθησίες, υπάρχει προοδευτικότητα και κοινωνική αλληλεγγύη, περισσότερο όμως χάρηκα διότι ανταλλάσσοντας τις απόψεις μου με τους υπόλοιπους διαδηλωτές παρατηρούσα την απόλυτη σύμπλευση μας και σε απόψεις αλλά κυρίως σε συναισθήματα. Πραγματικά ένοιωσα ότι υπάρχει Ελπίδα έστω κι αν χρειάστηκε πρώτα ο θάνατος ενός παιδιού προκειμένου όλος αυτός ο κόσμος να κατεβεί στους δρόμους.

Ο παλμός ήταν δυναμικός. Τα σχολεία ήταν στην πρώτη γραμμή ενώ ακολούθησαν οι σπουδαστές και οι φοιτητές. Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Ιατρικής και Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Ηρακλείου, καθώς και οι Σπουδαστικοί Σύλλογοι των σχολών ΣΤΕΦ και ΣΔΟ του ΤΕΙ Ηρακλείου πήραν αποφάσεις μετά από συνεδριάσεις τους να συμμετέχουν ενεργά στο Συλλαλητήριο. Κατά τη διάρκεια της πορείας ακούστηκαν τα συνθήματα..." εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι μόνη απάντηση σου οργανωμένη πάλη , αγώνας ρήξη ανατροπή η ιστορία γράφεται με ανυπακοή" κ. α.

Εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι παρά τα όσα παρακολουθούσα εδώ και δυο ημέρες από τα τοπικά κανάλια καμία ιδιωτική περιουσία δεν είχε υποστεί το παραμικρό, αντίθετα δεν υπήρχε καμία τράπεζα, κανένα ΑΤΜ που να μην είχαν υποστεί καταστροφή. Αλλά όπως ανέφερε παραπάνω ευτυχώς στο Συλλαλητήριο αυτό δεν βρέθηκε κάποιος να καταστρέψει βιτρίνες και ταυτόχρονα να πλήξει τη Δημοκρατία μας. Αξίζει βέβαια να επισημανθεί ότι μόνον δυο τροχονόμους συναντήσαμε καθ' όλη την διάρκεια της πορείας, οι οποίοι έλεγχαν την κυκλοφορία.

Μια μαζική, λαϊκή, ειρηνική, παράσταση διαμαρτυρίας έλαβε τέλος. Ευελπιστώ όλες οι σημερινές προοδευτικές φωνές κι ακόμα άλλες τόσες που η τρομοκρατία των ημερών, η τρομοκρατία των κουκουλοφόρων δεν τους άφησε να παραστούν σήμερα στη διαδήλωση, να ξανασμίξουν πολύ σύντομα και να μην επιτρέψουν την κυριαρχία της τρομοκρατίας και του συντηρητισμού να επιβληθεί στον τόπο αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com