Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

Ευθύνη και των δύο...

Είναι γεγονός ότι η κρατική βία και καταστολή αποτελεί το μοχλό επιβολής της πολιτικής που βλέπει εχθρό το λαό και τη νεολαία που διεκδικεί, που αγωνίζεται, που αμφισβητεί την εξουσία του κεφαλαίου του τόπου και τα κόμματά της, μιας πολιτικής που είναι εχθρική απέναντι σε όλες τις αγωνιστικές μορφές δράσης, απέναντι στις απεργιακές κινητοποιήσεις, στις διαδηλώσεις, στις καταλήψεις, απέναντι σε όλες τις οργανωμένες και πολιτικά ανεβασμένες μορφές πάλης. Μιας πολιτικής που είναι εχθρική στη συλλογική οργάνωση και δράση των εργατών, των αγροτών, των μικρομεσαίων της πόλης, στη νεολαία. Η δολοφονία του μαθητή είναι συνέχεια της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας που έχουν ενταθεί τα τελευταία χρόνια. Είναι τεράστιες οι ευθύνες των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων της χώρας, και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, για τη δημιουργία ολόκληρου του πλαισίου δράσης της κρατικής βίας και καταστολής. Προώθησαν και εφάρμοσαν στην πράξη τους νόμους που αυτοί οι ίδιοι εναλλάξ ψήφισαν στη Βουλή: Οι ευρωτρομονόμοι, η Συνθήκη του Προυμ (Σένγκεν ΙΙΙ), η νομοθεσία για τη χρήση όπλων από αστυνομικούς, που παρέχει ευχέρεια και καταχρηστικής χρήσης, η διεύρυνση των εξουσιών μυστικών υπηρεσιών, η δημιουργία συστημάτων παρακολούθησης, η σταδιακή εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων σε ζητήματα εσωτερικής τάξης, η δημιουργία νέου μηχανισμού, συμπληρωματικού της ΕΛ.ΑΣ., στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η διεύρυνση της χρήσης αστυνομικών σκύλων στις δημόσιες εμφανίσεις της ΕΛ.ΑΣ. και κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, η διεύρυνση της οπλοφορίας των ιδιωτικών εταιρειών ασφαλείας και τόσα άλλα.

Ευθύνη όμως έχουν οι κυβερνήσεις και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για την έκφραση της τυφλής βίας των κουκουλοφόρων. Η δράση των κουκουλοφόρων ως τμήματος μηχανισμών του αστικού κράτους είναι δικό τους δημιούργημα με συνεργασία υπηρεσιών και μηχανισμών εντός και εκτός συνόρων. Εντελώς δικό τους απαραίτητο για την άσκηση εξουσίας δημιούργημα. Που το αξιοποιούν για να βάλουν φρένο στην ανασύνταξη του λαϊκού κινήματος και να καταστείλουν τη δράση του ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Αν δούμε πίσω από την τηλεοπτική εικόνα των τελευταίων ημερών, αν δούμε πίσω απ' την ομίχλη των δακρυγόνων και των καιόμενων κάδων, αποκαλύπτεται η δράση τέτοιων πυρήνων κουκουλοφόρων από κοινού με τις δυνάμεις καταστολής. Βεβαίως, αυτοί οι μηχανισμοί, σε κάποια φάση μπορεί να αυτονομηθούν, άρα και να είναι ανεξέλεγκτοι από την κυβέρνηση, αλλά καθοδηγούμενοι από υπηρεσίες και μηχανισμούς του κράτους, δρουν με την ίδια πάντα στόχευση. Το χτύπημα του λαϊκού κινήματος. Οταν, δηλαδή, το κίνημα πάει να φουντώσει, είτε με αφορμή κάποιο συγκεκριμένο γεγονός όπως τώρα, είτε λόγω της εντεινόμενης αντιλαϊκής πολιτικής, τέτοιοι μηχανισμοί μπαίνουν σε δράση και μάλιστα με φοβερό και απόλυτο συντονισμό. Ετσι, θέλουν να αποπροσανατολίσουν. Να παγιδεύσουν νέους ανθρώπους σε αδιέξοδες μορφές πάλης. Να συκοφαντήσουν τις ίδιες τις κινητοποιήσεις. Να σπείρουν το φόβο και τον πανικό. Αυτά δε σημαίνουν πως κάθε παιδί, αγανακτισμένο και οργισμένο, που παρασύρεται σε ανάλογες ενέργειες ταυτίζεται με τους κουκουλοφόρους.

Απάντηση σε όλη αυτή τη δράση, στο κράτος καταστολής, και στους «κρυφούς» μηχανισμούς του, που δρουν συμπληρωματικά υπάρχει: Το οργανωμένο, περιφρουρημένο, λαϊκό,κίνημα, που καθορίζει στόχους πάλης, ενάντια στη γενική πολιτική γραμμή του κεφαλαίου, σε κατεύθυνση ρήξης - ανατροπής με την εξουσία των μονοπωλίων και όχι με τυφλά χτυπήματα στο πουθενά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com