Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008

ΝΤΡΟΠΗ! ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ 3.000 ΕΥΡΩΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ!

Την οργή των πληγέντων στην Ηλεία έχει προκαλέσει το γεγονός ότι οι τράπεζες έχουν στείλει, ήδη, 1.000 ειδοποιητήρια - αναμένεται να σταλούν άλλα 11.000 - για να επιστραφεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση



Δεν έχουν δώσει χρήματα ακόμη και σε όσους τα δικαιούνται!

Η μη οικονομική ενίσχυση των πυροπλήκτων όλο αυτό το διάστημα, η μη καταβολή των αποζημιώσεων που δικαιούνται, η μη κάλυψη του χαμένου εισοδήματος, η μη αντικατάσταση των στάβλων και των μηχανημάτων έχει αναγκάσει τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους να πουλάνε τα κοπάδια τους και τα χωράφια τους κοψοχρονιά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ελαιοπαραγωγοί, τις μόνες αποζημιώσεις που έχουν πάρει (και αυτές λειψές) είναι 150 ευρώ ανά στρέμμα στα καμένα και ως προκαταβολή από την Πολιτική Σχεδίασης Εκτακτης Ανάγκης (ΠΣΕΑ) το 20% της παραγωγής που κάηκε, πέρα από τα 3.000 ευρώ. Τα υπόλοιπα χρήματα θα αποδοθούν, σύμφωνα με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, σε δύο χρόνια και θα καλύπτουν μέρος της πραγματικής ζημιάς.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη σχετικά πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση, δίδεται η χαριστική βολή στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους. Υπενθυμίζουμε ότι εξαιρούνται από τις αποζημιώσεις, μεταξύ άλλων, αγρότες και κτηνοτρόφοι των οποίων οι ζημιές δεν υπερβαίνουν το 30% της παραγωγής και του πάγιου κεφαλαίου, παραγωγοί που δεν έχουν ΑΦΜ, γεωργοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις που δεν έχουν συστηματικό χαρακτήρα... Η λίστα της «εξόντωσης» των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων περιλαμβάνει ακόμα καμιά 50αριά παρόμοιες «εξαιρέσεις».

Επιπρόσθετα, στην Ηλεία καταστράφηκαν περισσότερα από 1.000 σπίτια. Ξεπερνώντας τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, αιτήσεις για την αποκατάσταση των ζημιών κατάφεραν να καταθέσουν 500 πληγέντες. Από αυτές τις 500 αιτήσεις, έχουν εγκριθεί μόλις λίγες δεκάδες! Και μιλάμε για χρήματα που δόθηκαν από το υστέρημα του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com