Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

7.600 ΑΠΟΛΙΘΩΜΑΤΑ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ



Επιστήμονες στην Κίνα ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν την μεγαλύτερη τοποθεσία παγκοσμίως με απολιθώματα δεινοσαύρων, στην ανατολική επαρχεία Shandong.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τους τελευταίους επτά μήνες βρέθηκαν γύρω στα 7.600 απολιθώματα σε ένα οικόπεδο 300 μέτρων, κοντά στην πόλη Zhucheng. Στα ευρήματα συγκαταλέγονται και τα απολιθώματα ενός αδρόσαυρου 20 μέτρων, το οποίο ίσως και να αποτελεί μέγεθος-ρεκόρ για έναν τέτοιο δεινόσαυρο.

Προς το παρόν, οι εργασίες των επιστημόνων έχουν διακοπεί λόγω του χειμώνα, αλλά αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες ανασκαφές προς εξεύρεση και άλλων απολιθωμάτων.

Στην πόλη Zhucheng, που είναι γνωστή στην Κίνα ως η «πόλη των δεινοσαύρων», έχουν βρεθεί γύρω στις 30 τοποθεσίες με απολιθώματα δεινοσαύρων.

Η Κίνα, τα τελευταία χρόνια, έχει κάνει πολλές ανασκαφές, στις οποίες έχουν βρεθεί αρκετά σπάνια απολιθώματα, τα οποία μάλιστα κάποιες φορές έχουν εξαχθεί παρανόμως από τη χώρα για να πωληθούν στο εξωτερικό έναντι αμύθητων ποσών.

Τον Ιανουάριο, η Αυστραλία παρέδωσε στο Πεκίνο εκατοντάδες κιλά κινέζικων απολιθωμάτων δεινοσαύρων, μεταξύ των οποίων και κάποια αυγά, που χρονολογούνται εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια πριν και τα οποία κατασχέθηκαν από αποθήκες και κοντέινερ από τις αυστραλιανές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com