Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

ΠΑΣΚΕ ΚΑΙ ΔΑΚΕ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

Να επιβάλουν την αναβολή της απεργίας που είχαν αποφασίσει οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ για την επόμενη Τρίτη, επιμένουν οι παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ, οι οποίες ελέγχουν τη διοίκηση του επιχειρησιακού σωματείου. Είναι τουλάχιστον υποκριτικό το επιχείρημα που προβάλλουν πως η αναβολή γίνεται για να προχωρήσει ο συντονισμός με τα σωματεία των υπόλοιπων εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. Την ώρα που κάθε καθυστέρηση στην οργάνωση και το συντονισμό του αγώνα ευνοεί μόνο την ένταση της επίθεσης, είναι τουλάχιστον επικίνδυνο το θράσος των ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ να παρακάμπτουν τη θέληση και τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων.

Και δεν είναι η πρώτη φορά. Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ είχαν αποφασίσει να προχωρήσουν σε τρεις 24ωρες απεργίες, σε Γενική Συνέλευση τον περασμένο Νοέμβρη. Οταν άρχισαν να διαρρέουν τα αντεργατικά σχέδια της διοίκησης και γινόταν καθαρό πως στο στόχαστρό της θα βρεθούν τόσο εκείνοι που δουλεύουν στις εργολαβίες, όσο και το μόνιμο προσωπικό. ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ, ωστόσο, δεν υπάκουσαν στην εντολή που έλαβαν από τη ΓΣ των εργαζομένων, δεν έκαναν τίποτα για την υλοποίηση της απόφασης, ενισχύοντας τον εφησυχασμό και την ηττοπάθεια.

Αυτοί, δηλαδή, που ισχυρίζονται ότι δουλεύουν για το συντονισμό των εργαζομένων κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να κερδίσουν χρόνο και έδαφος η διοίκηση της ΛΑΡΚΟ και οι εργολάβοι. ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ δεν μπορούν να κρύψουν ότι το στρατόπεδο που έχουν επιλέξει είναι αυτό της εργοδοσίας. Με τη στάση τους μόνο τα συμφέροντα των αντιπάλων των εργαζομένων υπερασπίζονται. Γι' αυτό και οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ πρέπει να τους γυρίσουν την πλάτη, απορρίπτοντας τη γραμμή του συμβιβασμού που τους «πλασάρουν». Οχι μόνο να υπερασπιστούν την απόφαση της ΓΣ τους, αλλά χωρίς καμιά αναβολή να χαράξουν τα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Etsi gera...apo ti fenetai afou sunexizei to pasok na einai mprosta me 4 monades den to glutonoume k apo ti fainete 8a perasoume xarma k me autous!
SPOUDASTHS TEI HRAKLEIOU

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com