Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

ΕΓΚΛΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι ισραηλινές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, από αέρος, εδάφους και θαλάσσης. Οπως όλα δείχνουν στο επίκεντρο παραμένουν οι περιφερειακές περιοχές της πόλης της Γάζας, καθώς και ο προσφυγικός καταυλισμός Τζαμπάλιγια, η Μπέιτ Χανούν αλλά και η Ράφα στο νότο. Ο ισραηλινός στρατός έχει σωρεύσει χιλιάδες εφέδρους στα σύνορα, δίνοντας την εντύπωση ότι επίκειται περαιτέρω κλιμάκωση.

Εντούτοις, σύμφωνα με πληροφορίες, το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο δεν έχει ακόμη δώσει εντολή για έναρξη «τρίτης φάσης» των επιχειρήσεων, οι οποίες θα είναι και μάχες σώμα με σώμα στο κέντρο κυρίως της πυκνοκατοικημένης πόλης της Γάζας και των προσφυγικών καταυλισμών. Μερίδα του ισραηλινού Τύπου εκτιμά ότι γίνεται προσπάθεια ν' αποφευχθεί η «τρίτη» φάση, καθώς θα σημάνει μεγαλύτερες απώλειες και για τον ισραηλινό στρατό που επισήμως καταμετρά 10 νεκρούς και αδιευκρίνιστο αριθμό τραυματιών, στοιχεία που αμφισβητεί η «Χαμάς».

Σταγόνα στον ωκεανό

Η ανθρωπιστική βοήθεια άρχισε με το γνωστό «σταγονόμετρο» και, όπως τόνιζε ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Αρωγής των Προσφύγων στην περιοχή, Τζον Γκιγκ, με «απελπιστικά αργό ρυθμό» λόγω των πολλών ωρών που χρειάζονται για να ολοκληρωθούν οι ισραηλινοί έλεγχοι στα μεθοριακά φυλάκια. Οι αδιάκοποι βομβαρδισμοί δεν επιτρέπουν στην ανθρωπιστική βοήθεια να διανεμηθεί.


από αραβικές χώρες. Κύριος προορισμός τους τα νοσοκομεία και κυρίως το Σίφα, το οποίο λειτουργεί εδώ και μέρες μόνο με γεννήτριες, που τα καύσιμά τους τελειώνουν. Εκπρόσωπος του ΟΗΕ υπογράμμισε ότι περισσότερο από 1.000.000 Παλαιστίνιοι βρίσκονται χωρίς ρεύμα.908 νεκρών και των 4.100 τραυματιών να χαρακτηρίζεται «προσωρινός». Σημείωνε, επίσης, ότι πολλές είναι ακόμη οι συνοικίες όπου δεν έχουν προσεγγίσει ασθενοφόρα, με αποτέλεσμα ο απολογισμός των

Εκ των 908 νεκρών οι 277 είναι παιδιά και οι 95 γυναίκες, ενώ εκ των τραυματιών οι 1.419 είναι παιδιά και οι 596 γυναίκες. Εκτιμάται, επίσης, ότι τουλάχιστον 25.000 είναι οι εκτοπισμένοι ενώ σε εκατοντάδες μετρούν τους αγνοούμενους οι ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com