Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

«Οι επιχειρήσεις θα σταματήσουν όταν εμείς το αποφασίσουμε», δήλωνε προκλητικά η Ισραηλινή υπουργός Εξωτερικών Τζίπι Λίβνι, με τον πρωθυπουργό Ολμέρτ να συμπληρώνει ότι «οι στρατιωτικές επιχειρήσεις βρίσκονται κοντά στο στόχο τους και θα θεωρηθούν ολοκληρωμένες όταν σταματήσει η εκτόξευση ρουκετών και ο στρατιωτικός ανεφοδιασμός της Χαμάς». Ενδεικτικές της ισραηλινής προκλητικότητας και οι δηλώσεις του Ισραηλινού Προέδρου Πέρες, ο οποίος τόνιζε ότι «ο ισραηλινός στρατός, δρώντας προσεκτικά και μεθοδικά, έχει πετύχει κατά της τρομοκρατίας σε 16 μέρες ό,τι άλλες χώρες δεν έχουν πετύχει σε 16 χρόνια».

Η συνέχιση των επιχειρήσεων, όμως, οξύνει την ένταση και εντός Ισραήλ. Διογκώνεται καθημερινά ο αριθμός των αρνητών στράτευσης, τόσο στους νεοσύλλεκτους όσο και στους εφέδρους. Τα πνεύματα οξύνθηκαν περαιτέρω, χτες, όταν η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή απαγόρευσε σε δύο κόμματα των Ισραηλινών Αράβων να συμμετάσχουν στις επικείμενες εκλογές, κατηγορώντας τα για «υποδαύλιση βίας, υποστήριξη τρομοκρατικών οργανώσεων και άρνηση της ύπαρξης του Ισραήλ». Η απαγόρευση αφορά στα αμιγώς αραβικά κόμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com