Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ



Το παραμύθι είναι παλιό όσο και ο καπιταλισμός. Και αναπαράγεται κάθε φορά που ένας λαός επιχειρεί να αποτινάξει το ζυγό του κατακτητή. Τα ίδια έλεγαν και οι ναζί, όταν η γερμανική μπότα πατούσε την ελληνική γη.

Ποιος έφταιγε για τις εκκαθαρίσεις των κατοχικών στρατευμάτων, τις εκτελέσεις, το Δίστομο, τα Καλάβρυτα και τόσους άλλους μαρτυρικούς τόπους της πατρίδας μας; Μα φυσικά η αντίσταση. Ο ΕΛΑΣ και το ΕΑΜ που μάχονταν τον κατακτητή. Τα ίδια ακούμε σήμερα από την ηγεσία του Ισραήλ, από τις ηγεσίες των ΗΠΑ και της ΕΕ, αλλά και τα φερέφωνά τους στα ΜΜΕ. Για τη σφαγή στη Γάζα, φταίνε οι ρουκέτες της Χαμάς, ευθύνεται η αντίσταση των μαχητών Παλαιστινίων. Για την εισβολή στο Ιράκ έφταιγε ο δικτάτορας Σαντάμ. Στη Σερβία, ο Μιλόσεβιτς. Πάντα ο καπιταλισμός και οι συν αυτώ είχαν το άλλοθί τους. Και όταν δεν το είχαν το κατασκεύαζαν.

Ετσι, η υποδούλωση του παλαιστινιακού λαού, οι σφαγές, η κατοχή, η πείνα, οι φυλακίσεις και ο εξανδραποδισμός γενεών και γενεών για πάνω από 60 χρόνια από έναν πάνοπλο καταχτητή, μετατρέπονται στο στόμα των καπιταλιστών, ως μια απλή διαφορά μιας οργάνωσης με ένα γειτονικό κράτος. Και εκεί αρχίζουν να μας «αναλύουν», ποιος πρώτος «έσπασε» την εκεχειρία, ποιος δεν τήρησε τα «συμφωνημένα», ποιος πρώτος έριξε τη ρουκέτα..! Και όλα αυτά, για να ξεχάσουμε το κύριο. Οτι ένας λαός βρίσκεται υπό κατοχή και δεν του επιτρέπεται να έχει το δικό του ανεξάρτητο κυρίαρχο κράτος. Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα του Παλαιστινιακού. Αυτό ήταν πάντα. Σε αυτό καλείται να απαντήσει η ηγεσία του Ισραήλ, αλλά και οι ΗΠΑ και οι ΕΕ. Ολα τα άλλα είναι «προφάσεις εν αμαρτίαις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com