Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Ακλόνητοι στις θέσεις μάχης που έχουν καταλάβει στα μπλόκα παραμένουν οι πραγματικοί αγωνιστές της μικρομεσαίας αγροτιάς, συνεχίζοντας τον αγώνα τους, που μπαίνει, πλέον, σε «νέα φάση», μετά το σύνθημα αποχώρησης από τους δρόμους, που έδωσαν οι γνωστοί αγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ, ο οποίοι έδρασαν για το σπάσιμο των μπλόκων.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν εκπρόσωποι της Συντονιστικής του μπλόκου της Νίκαιας, τόνισαν ότι ο αγώνας συνεχίζεται, βασιζόμενος στην ενότητα, στην αγωνιστικότητα, στη σταθερότητα, στην υπομονή, στην επιμονή και στην εμπειρία και προβάλλοντας τα ίδια αιτήματα με τα οποία ξεκίνησε, καθώς κανένα απ' αυτά δεν ικανοποιήθηκε.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι του μπλόκου κάλεσαν τους αγρότες να πυκνώσουν τ' αγωνιστικά μπλόκα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Η "αγκαλιά" μας είναι ανοιχτή και είναι δεκτοί οι αγρότες από τα άλλα μπλόκα, που άρχισαν να υπονομεύουν τον αγώνα τους οι Συντονιστικές Επιτροπές και προσπαθούν να τους διαλύσουν. Επιμένουμε στα αιτήματά μας και συνεχίζουμε να τα διεκδικούμε αποφασιστικά και ενωτικά κι έτσι θα αντιμετωπίζουμε την επίθεση της κυβέρνησης και τον "κοινωνικό αυτοματισμό" που προσπαθούν να καλλιεργήσουν».

Στη «νέα φάση» που μπαίνει ο αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς χρειάζεται να ενταθεί ακόμα περισσότερο η συμπαράσταση των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, για να χτιστεί ένα κοινό αγωνιστικό λαϊκό μέτωπο, που θα λειτουργεί σαν ισχυρό «φρούριο» πάνω στο οποίο θα σπάσουν όλες οι μεθοδεύσεις για το σπάσιμο των μπλόκων.

Και σ' αυτή την κατεύθυνση κινείται η απόφαση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και της Ομοσπονδίας ΕΒΕ του νομού, να οργανώσουν, σήμερα, στις 6 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία της πόλης, αγωνιστική συγκέντρωση συμπαράστασης στον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com