Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΕΪΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ μέροςΑ'

Οι "θεματοφύλακες" των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Αμερικάνοι, προχθές δημοσίευσαν την έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Για την Ελλάδα λοιπόν έβγαλαν τα εξής συμπεράσματα:

Στην έκθεση υποστηρίζεται ότι η Ελλάδα είναι «μια συνταγματική, πολυκομματική δημοκρατία που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών της και ότι οι πολιτικές αρχές της χώρας διατήρησαν τον αποτελεσματικό έλεγχο των αρχών ασφαλείας» και κάνει αναφορά σε «προβλήματα» που αναφέρθηκαν, όσον αφορά τις αρχές ασφαλείας, όπως κακοποίηση παράνομων μεταναστών και τσιγγάνων από τις δυνάμεις ασφαλείας, συνωστισμός και άσχημες συνθήκες διαβίωσης σε μερικές φυλακές, κακές συνθήκες κράτησης λαθρομεταναστών, κράτηση και απέλαση ασυνόδευτων ή αποκομμένων από τις οικογένειές τους ανηλίκων, αδυναμία παροχής επαρκούς προστασίας σε θύματα οικιακής βίας. Ειδικές αναφορές υπάρχουν όσον αφορά τα γεγονότα του περασμένου Δεκέμβρη που ξέσπασαν μετά τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια, παρά το γεγονός ότι επισημαίνεται ότι «δεν υπήρξαν καταγγελίες για δολοφονίες με πολιτικά κίνητρα από κυβερνητικούς υπαλλήλους», ωστόσο τονίζεται ότι οι αρχές ασφαλείας δέχτηκαν επικρίσεις για τα επεισόδια και τις καταστροφές που ακολούθησαν μετά τη δολοφονία. Δηλαδή, εμμέσως, ζητάει περισσότερο αστυνομικό κράτος.

Οπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια υπάρχουν και αναφορές για «μουσουλμανική μειονότητα» στη Θράκη, για προβλήματα με «θρησκευτικά δόγματα», ενώ ανακινείται και πάλι θέμα μη αναγνώρισης της «μακεδονικής διαλέκτου». Σημειώνει: «Το ελληνικό κράτος δεν αναγνωρίζει τη σλαβική διάλεκτο ως "μακεδονική", ενώ μικρός αριθμός σλαβόφωνων επιμένουν να αυτοπροσδιορίζονται ως "Μακεδόνες", γεγονός που προκαλεί σφοδρές αντιρρήσεις του ελληνικού πληθυσμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com