Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΕΪΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ μέροςΒ'

Για την Κυβερνητική διαφθορά

Σημειώνεται επίσης, στην ειδική παράγραφο για την «"κυβερνητική διαφθορά και τη διαφάνεια" σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Τράπεζας για τους Παγκόσμιους Δείκτες Διακυβέρνησης (WGI), ότι η διαφθορά αποτελεί σοβαρό πρόβλημα. ΜΜΕ και μη κυβερνητικές οργανώσεις έχουν αναφέρει ότι έχει αμβλυνθεί η ικανότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τη διαφθορά, ενώ ήταν καθημερινό φαινόμενο της πολιτικής ζωής οι αμοιβαίες κατηγορίες περί διαφθοράς που αντάλλασσαν μεταξύ τους τα πολιτικά κόμματα».

Σοβαρά κρούσματα διαφθοράς συνέχισαν να αναδύονται και αυτή τη χρονιά και η έκθεση επισημαίνει τη δικαστική καταδίκη πρώην υπουργού και προσωπικού συμβούλου του πρωθυπουργού για παρακώλυση της δικαιοσύνης όσον αφορά ψηφοφόρους του που παρανόμως καλλιεργούσαν χασίς. Αναφέρει επίσης, την παραίτηση δύο υπουργών, εξαιτίας των κατηγοριών για ανάμειξή τους στο Βατοπέδι αλλά και παλαιότερες υποθέσεις διαφθοράς που εκδικάστηκαν τη χρονιά που καλύπτει η έκθεση.

Αναφορά επίσης γίνεται και για «αντισιμιτικά» όπως χαρακτηρίζονται δημοσιεύματα ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της «ισραηλινής στρατιωτικής δράσης στη Γάζα», έτσι χαρακτηρίζει τη βάρβαρη και απάνθρωπη επέμβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com