Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΝΟΣΗΛΙΑ

Μέχρι και την αστυνομία μαζί με την Εφορία επιστρατεύει η κυβέρνηση για να εισπράξει τα νοσήλια των ανασφάλιστων μεταναστών στη χώρα μας, μετατρέποντας ταυτόχρονα τις διοικήσεις των νοσοκομείων σε κυνηγούς όλων των ανασφάλιστων που δεν έχουν να καταβάλουν τα χαράτσια στην ώρα της ανάγκης.

Η καθυστέρηση για το χειρουργείο νεαρού μετανάστη απ' την Αλβανία στη Θεσσαλονίκη, είχε ως κύρια αιτία τη σαφή έγγραφη οδηγία του υπουργείου Υγείας για την «είσπραξη δαπανών νοσηλείας» κι όχι τη γραφειοκρατική συμπεριφορά κάποιου υπαλλήλου, όπως προσπάθησε να δημιουργήσει την ψευδή εντύπωση ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) Πάνος Ευσταθίου, με δηλώσεις του στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και ανακοινώνοντας, υποκριτικά, τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ).


Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ένας 18χρονος απ' την Αλβανία με στένωση στην αορτική βαλβίδα, χειρουργήθηκε με καθυστέρηση στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» επειδή ήταν ανασφάλιστος. Βέβαια ο Διοικητής του νοσοκομείου Αθανάσιος Δανιήλ υποστήριξε ότι δεν υπήρξε τέτοιο θέμα και ότι η καθυστέρηση στη χειρουργική αντιμετώπιση του νεαρού ασθενούς οφειλόταν στο ότι έπρεπε να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις πριν οδηγηθεί στο χειρουργείο για επέμβαση.


Ωστόσο, απ' τις 15.9.2008 έφτασε στα νοσοκομεία εγκύκλιος του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Υγείας Αριστείδη Καλογερόπουλου η οποία έρχεται να συμπληρώσει αλλεπάλληλες αποφάσεις των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ απ' το 1990 για τη νοσηλεία των ανασφάλιστων και των μεταναστών. «Με αφορμή -αναφέρει η εγκύκλιος - περιστατικά καταβολής νοσηλείας από πολίτες της χώρας και κυρίως από αλλοδαπούς, οι οποίοι νοσηλεύτηκαν στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, επικαλούμενοι οικονομική αδυναμία, σας εφιστούμε την προσοχή ώστε - κατά την εισαγωγή των ασθενών προς νοσηλεία, τόσο οι ίδιοι (όπου αυτό είναι εφικτό), όσο και οι συγγενείς (συνοδοί) αυτών - να ενημερώνονται από την αρμόδια υπηρεσία του νοσοκομείου, για την υποχρέωση συμπλήρωσης υπεύθυνης δήλωσης περί καταβολής της δαπάνης νοσηλείας, καθώς επίσης ότι σε περίπτωση μη έγκαιρης καταβολής του ποσού, αυτό θα βεβαιώνεται στην αρμόδια ΔΟΥ. Σε περίπτωση άρνησης συμπλήρωσης του σχετικού εντύπου ή καταβολής της δαπάνης νοσηλείας εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος, καλείσθε όπως προβαίνετε στις απαραίτητες ενέργειες για τη βεβαίωση του ποσού στην αρμόδια ΔΟΥ».

Και η εγκύκλιος καταλήγει: «Στα περιστατικά δε τα οποία αφορούν αλλοδαπούς, που η είσοδός τους στη χώρα μας είναι πρόσφατη και οι οποίοι ενδεχομένως να προσφύγουν στις αρμόδιες Διευθύνσεις Αλλοδαπών του υπουργείου Εσωτερικών και της Ελληνικής Αστυνομίας για έκδοση άδειας διαμονής, η ενέργεια της βεβαίωσης της οφειλής στη ΔΟΥ να κοινοποιείται και στις υπηρεσίες αυτές για ενημέρωση». Δηλαδή η οφειλή στη ΔΟΥ μετατρέπεται σε «δαμόκλειο σπάθη» στα χέρια της Αστυνομίας για να αποκτήσει ο μετανάστης την άδεια παραμονής. Ετσι ο μετανάστης για να αποφύγει «πρόσθετους μπελάδες» θα αναγκαστεί να καταβάλλει το χαράτσι, που θα έπρεπε να αποτελεί υποχρέωση του κράτους.

Επίσης και κάθε ανασφάλιστος - όπως προβλέπουν παλιότερες εγκύκλιοι - «δε θα μεταφέρεται στο χειρουργείο χωρίς ασφαλιστικό φορέα ή χωρίς να έχει προκαταβάλει το 50% του πιθανολογούμενου κόστους υλικών και νοσηλείας του εκτός αν ο υπεύθυνος γιατρός δικαιολογήσει εγγράφως τους λόγους του κατεπείγοντος περιστατικού και του κινδύνου που διατρέχει ο ασθενής (απώλεια της ζωής του) σε περίπτωση που δε γίνει η επέμβαση και δεν τοποθετηθούν τα υλικά».

Κ. Δημήτρη Αβραμόπουλε, αυτό είναι το κοινωνικό πρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας;

πηγή:ΠΡΕΖΑ-tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com