Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ(ΚΑΡΒΟΥΝΟ)...!

«Η μεγάλη καταστροφή στην Πάρνηθα θέτει ξανά επί τάπητος την "έρημο από μπετόν" στο Λεκανοπέδιο. Η κατάσταση αυτή είναι αναστρέψιμη; Αν, βεβαίως, σκεφθεί κανείς ότι η Αθήνα έχει αναλογία πρασίνου μόλις 2,8 τ.μ. ανά κάτοικο, ενώ οι περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έχουν περίπου 10 τ.μ. ανά κάτοικο, θα απαντήσει αρνητικά. Ομως, παρά ταύτα υπάρχουν δυνατότητες βελτιώσεως».

Αυτά γράφει σε άρθρο του στην «Ελευθεροτυπία» ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Ιω. Βαρβιτσώτης. Ποιο είναι όμως το διά ταύτα; «Ο χώρος του Ελληνικού, με την εφαρμογή ενός ήπιου πολεοδομικού σχεδίου, μπορεί να αποφέρει έσοδα, ώστε να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ελεύθερων χώρων και χώρων πρασίνου σε υποβαθμισμένες περιοχές της Αττικής»!

Δηλαδή, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ επαναλαμβάνει («σπρώχνει», για την ακρίβεια) το σχέδιο για την οικοπεδοποίηση - εμπορευματοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, που ξεκίνησε επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, με τις ευλογίες του ίδιου του τότε πρωθυπουργού Κ. Σημίτη και το οποίο ανέλαβε να υλοποιήσει η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ.

Τι σημαίνει το σχέδιο αυτό; Αντί να αυξήσουμε το ισοζύγιο πρασίνου στο πολύπαθο Λεκανοπέδιο, να παραδώσουμε σε ιδιώτες έναν από τους μεγαλύτερους δημόσιους ελεύθερους χώρους της Αττικής για να τον τσιμεντώσουν και να «φυτεύσουν» εκεί άλλη μια πόλη 20.000 κατοίκων!

Με κάτι τέτοιες «ιδέες», όλων αυτών που κυβερνούν επί δεκαετίες τον τόπο, η Αθήνα έγινε τερατούπολη και μεταβλήθηκε σε πρωτεύουσα του νέφους και του μπετόν. Φτάνει πια. Δε θέλουμε άλλους τέτοιους «πράσινους» σωτήρες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com