Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

ΚΟΙΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ...ΣΕΒ ΚΑΙ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ


  1. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος στην επιστολή του προς τον Γ. Παπαθανασίου: ζητά «τη στήριξη των κοινωνικά και οικονομικά πιο ευάλωτων ομάδων». Η κυβέρνηση έχει ήδη απαντήσει στο «πρόγραμμα σταθερότητας» εκφράζοντας τη διάθεσή της για «στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών με στοχευμένες πολιτικές».
  2. «Ειδική επιδότηση επιχειρήσεων από τον ΟΑΕΔ» για την κατάρτιση ανέργων, «στοχευμένη προώθηση προγραμμάτων κατάρτισης» σύμφωνα «με τις ανάγκες της αγοράς», «ενεργές πολιτικές διά βίου μάθησης», αξιώνει ο ΣΕΒ. Για «στήριξη της ανάπτυξης και κατά συνέπεια της απασχόλησης», κάνει λόγο η κυβέρνηση στο «πρόγραμμα σταθερότητάς» της, ενώ το ΠΑΣΟΚ δηλώνει: «εισαγωγή της κοινωνικής εργασίας για τη στήριξη των ανέργων και απολυμένων», και «διευκολύνουμε τους νέους να αποκτήσουν πιστοποιημένη εργασιακή εμπειρία έως 6 μήνες στον ιδιωτικό τομέα».
  3. Το ΠΑΣΟΚ προτείνει την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των νέων, ως κίνητρο για προσλήψεις από μικρές επιχειρήσεις και ο ΣΕΒ εγκρίνει και επαυξάνει ζητώντας «προσωρινή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών» για προσλήψεις εντός του 2009 σε επιχειρήσεις μέχρι 10 εργαζόμενους, αλλά και «το κράτος να αναλάβει μέρος των ασφαλιστικών εισφορών νέων που δεν έχουν εργασιακή εμπειρία».
  4. Πλήρη και άμεση εφαρμογή του νόμου περί ΔΕΚΟ και των επί μέρους προγραμμάτων εξυγίανσης» ζητά ο ΣΕΒ. Και η κυβέρνηση προσφέρει: «Ο νόμος 3697/2008 για τις δαπάνες των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα θα εφαρμοστεί αυστηρά, με επιβολή όλων των κυρώσεων που προβλέπονται»Ζητά ο ΣΕΒ «άνοιγμα όλων των αγορών στον ανταγωνισμό» και η κυβέρνηση υπόσχεται «έμφαση στο άνοιγμα των αγορών»
  5. Εκτιμά η κυβέρνηση ότι η διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων «θα αποφέρει έσοδα τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ» και σπεύδει ο ΣΕΒ να υπενθυμίσει την ανάγκη «για απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας», αλλά και να συμβουλεύσει για την «επένδυση» των εσόδων, ζητώντας: εξόφληση χρεών του δημοσίου προς επιχειρήσεις, κατάργηση ειδικών φόρων στην επιχειρηματική δράση, μείωση φορολογικών επιβαρύνσεων για επενδύσεις το 2009 και 2010, κατάργηση περιττών διοικητικών επιβαρύνσεων για τις επιχειρήσεις.
Δε θα μπούμε στον κόπο να σχολιάσουμε τις προτάσεις του ΣΕΒ, αλλά δεν είναι αξιοπερίεργο να έχουν, τα κόμματα που διατείνονται πως υπηρετούν το λαϊκό συμφέρον, σχεδόν πλέρια σύμπλευση με τις προτάσεις των βιομηχάνων?
Εκτός αν βιομήχανοι και εργαζόμενοι διέπονται από κοινά συμφέροντα...ε?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com