Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Eνα μικρο αφιέρωμα για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στο Μπασκετ! Β'

Παναθηναϊκός: Μία ΟΜΑΔΑ

Δεν είναι στην καλύτερή του κατάσταση αυτή την περίοδο ο Παναθηναϊκός έχοντας όμως την δικαιολογία των αγώνων χωρίς τρομερή σημασία. Η ήττα στο Βελιγράδι δεν πλήγωσε, ενώ με τη Μάλαγα θα νικούσε εύκολα ή δύσκολα. Κακώς, φάνηκε πως όπως κάποιοι δημοσιογράφοι(ο γράφων περιλαμβάνεται σε αυτούς) πήραν τον αγώνα πολύ ελαφριά με τους Ανδαλουσιανούς, το ίδιο έκαναν όλοι στον Παναθηναϊκό σε ορισμένες στιγμές και ο ίδιος ο Ζοτς. Και δεν είναι δικαιολογία ότι γνώριζαν την διαγραφόμενη ήττα της Παρτιζάν.

Η εικόνα πάντως για 27 λεπτά ήταν κάτι παραπάνω από καλή. Ο Παναθηναϊκός εγκατέλειψε τα πολλά τρίποντα, πλήγωσε τον αντίπαλό του με γρήγορο μπάσκετ και πόντους στη ρακέτα, έπαιξε δυνατή άμυνα, έλεγξε τα ριμπάουντ, ήταν εξαιρετικός. Μετά παρασύρθηκε, έβγαλε τις λίγες αδυναμίες του και παραλίγο να την πληρώσει σε ψυχολογικό επίπεδο.

Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Όταν ο αγώνας γύρισε, οι πράσινοι ήταν όλοι μία γροθιά βασικοί και αναπληρωματικοί. Η εικόνα του Κώστα Τσαρτσαρή, ο οποίος θα είχε όλα τα δίκια του κόσμου να αισθάνεται παραγκωνισμένος φέτος, να έχει ανέβει στις πινακίδες και να φωνάζει στους συμπαίκτες του, η παρουσία του Γιασικεβίτσιους που γενικώς τα βάζει με όλους και όλα. Κυρίως όμως, ο άνθρωπος του οποίου η καριέρα τελειώνει έχοντας απολαύσει τα πάντα, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, να θυμίζει Αλέκο Σακελλάριο (στην ταινία που ξήλωνε το πουλόβερ του βλέποντας έναν ποδοσφαιρικό αγώνα) που έβαζε κι έβγαζε την μπλούζα από το άγχος καταδεικνύουν ότι ακόμα και στο κακό τους βράδυ, οι πρωταθλητές είναι Ο-Μ-Α-Δ-Α.

Έτσι είναι τα σύνολα. Ο ένας για τον άλλο και το εγώ θαμμένο πολύ κάτω από το εμείς.

Είχαμε γράψει πριν την κλήρωση ότι τα δύσκολα για τον Παναθηναϊκό θα είναι στο σταύρωμα με ή χωρίς αβαντάζ έδρας. Η Σιένα είναι περίεργο φρούτο και θα ήταν πολύ πιο περίεργο με την παρουσία του Λαβρίνοβιτς. Χωρίς τον Λιθουανό, οι πράσινοι παίρνουν ένα τεράστιο προβάδισμα στη ρακέτα αφού από την άμυνα της Σιένα θα απουσιάζει ο ύψους 2,12 πάουερ φόργουορντ και η απώλεια είναι σημαντική. Αν την εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός και πείσει τους περιφερειακούς του να μην πάνε τον αγώνα σε κονσέρτο για πολυβόλα με τους Μακιντάιρ, Ντόμερκαντ, Καουκένας, Σάτο, Φίνλεϊ κλπ, τότε όλα θα πάνε καλά και με 3-0 ή 3-1 θα βρεθεί στο Βερολίνο. Σε αντίθετη περίπτωση, η Σιένα με την σκληρή της άμυνα μπορεί να μπει στο παιχνίδι της πρόκρισης και δεν χρειάζεται όλα να κριθούν σε πέμπτο αγώνα.

Όσο για τον τίτλο του κειμένου; Οι αιώνιοι λογικά θα συμμετέχουν στο φάιναλ φορ και θα αγωνιστούν στον ημιτελικό για τρίτη φορά στην ιστορία τους. Μαζί θα βρεθούν και οι γνωστές στρατιές. Άλλο Τελ Αβίβ, άλλο Σαραγόσα και άλλο Βερολίνο. Επειδή η γερμανική αστυνομία έχει βαρύ χέρι, το Βερολίνο ήταν και θα είναι μετά το τριήμερο μία ωραία πόλη.

απο το:Contra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com