Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥΣ

Ώστε του φάνηκαν«δύσκολες» οι αποφάσεις για πάγωμα των μισθών στο Δημόσιο του υπουργού Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου. Πάλι καλά που δε ζήτησε να τον συμπονέσουμε για τη δύσκολη θέση στην οποία βρέθηκε.

Δε θα μπορέσουμε όμως, γιατί οι αποφάσεις αυτές θα είναι κάπως... πιο δύσκολες για τους μισθωτούς, των οποίων ο μισθός «παγώνει» και φυσικά χάνει συνεχώς την αγοραστική του δύναμη λόγω ακρίβειας.

Όσο για τη σχετική κινδυνολογία περί «μεγαλύτερης κρίσης από το 1929» προφανώς ο κόσμος τα... ακούει βερεσέ και πολύ καλά κάνει. Γιατί τα κέρδη τα βλέπει να αυξάνονται και τους «έχοντες» να παραμένουν «έχοντες».

Την απάντηση του ΠΑΣΟΚ σε όλα αυτά δε χρειάζεται κανείς να περιμένει, τη μαντεύει. Κανένα πρόβλημα με τα μέτρα λιτότητας αλλά η κυβέρνηση ...δεν έχει σχέδιο αξιοποίησης των χρημάτων που θα εξοικονομηθούν.

Εννοείται ότι παρόμοιο σχέδιο έχει το ΠΑΣΟΚ, όπως και για οποιοδήποτε θέμα άλλωστε. Τα πάντα είναι θέμα σχεδιασμού.

Ελα όμως που με σχέδιο ή χωρίς σχέδιο η λιτότητα παραμένει λιτότητα. Κι αυτό ακριβώς είναι το... μεγάλο σχέδιο που χρόνια τώρα γνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com