Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ "ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ"...

Μιας και οι χτεσινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης αφορούσαν κουκούλες, καλά θα κάνει να δώσει απαντήσεις - όπως και εκείνη του ΠΑΣΟΚ παλαιότερα - για το τι θα κάνει με τις άλλες «κουκούλες» που στέλνει με εντολή να παρακολουθούν τη δράση του συνδικαλιστικού κινήματος. Παραθέτουμε ορισμένες από αυτές τις περιπτώσεις:
  • 2 Απρίλη 2001: Δύο άντρες του Σώματος Ειδικών Φρουρών εμφανίζονται στην αίθουσα, μέσα στο νοσοκομείο του «Ευαγγελισμού», όπου εκπρόσωποι σωματείων συνεδριάζουν. Μπροστά στις έντονες διαμαρτυρίες των εργαζομένων, οι αστυνομικοί απάντησαν ότι βρίσκονταν με εντολή της υπηρεσίας έξω από το νοσοκομείο.
  • 1 Μάη 2002: Οταν η πρωτομαγιάτικη πορεία φτάνει έξω απ' την αμερικάνικη πρεσβεία, η περιφρούρηση απ' τα μπλοκ του ΠΑΜΕ αποκαλύπτει ασφαλίτη που προσπαθεί να μπει στην πορεία. Οι διαδηλωτές ζητούν τα στοιχεία του κι εκείνος προσπαθεί να τραβήξει το πιστόλι που είχε περασμένο σε θήκη στη δεξιά πλευρά της ζώνης του. Η περιφρούρηση τον παραδίδει, όταν επισήμως ο επικεφαλής αξιωματικός ομολογεί ότι είναι ασφαλίτης.
  • 22 Νοέμβρη 2005: Δύο ασφαλίτες, οπλισμένοι με πολιτικά, συλλαμβάνονται να παρακολουθούν την πλατιά σύσκεψη του ΠΑΜΕ στο Συνδικάτο Οικοδόμων της Αθήνας. Η σύσκεψη αφορούσε την προετοιμασία της πανεργατικής απεργίας που είχε οριστεί για τις 14 Δεκέμβρη 2006. Το θέμα ήρθε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ που συζητήθηκε στις 2/12/2005. Κατά τη συζήτηση ο τότε υφυπουργός Δημόσιας Τάξης Χρ. Μαρκογιαννάκης παραδέχτηκε ότι οι αστυνομικοί είχαν πάει στη σύσκεψη του ΠΑΜΕ με εντολή της υπηρεσίας τους.
  • 26 Νοέμβρη 2005: Σε συγκέντρωση που πραγματοποιείται στο σούπερ μάρκετ του «Σκλαβενίτη» στη Ν. Χαλκηδόνα εντοπίζεται ο διοικητής του τοπικού αστυνομικού τμήματος, ντυμένος πολιτικά, να εκτελεί ...χρέη παρακολούθησης των εργαζομένων.
  • 23 Νοέμβρη 2006: Ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ανω Λιοσίων, συνοδευόμενος από τρεις ασφαλίτες, εμφανίζεται στη συνέλευση των εργαζομένων στη χωματερή, απαιτώντας από τους τελευταίους να του κοινοποιήσουν τις αποφάσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com