Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΤΗ ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Η Ε.Ε.

Μέτρα για την επέκταση της μερικής απασχόλησης και της «ευέλικτης εργασίας» ζητά ευθέως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τις κυβερνήσεις των κρατών - μελών, επιβεβαιώνοντας πανηγυρικά ότι οι «Βρυξέλλες» επιδιώκουν να φορτώσουν την κρίση στις πλάτες των λαών.

Στο όνομα της πρόληψης των απολύσεων και της αντιμετώπισης της ανεργίας, που εκτιμά ότι θα αγγίξει το 10% το 2010, η Κομισιόν προωθεί τη στήριξη των τραπεζών και των επιχειρήσεων, υποδεικνύοντας μέτρα για τη μείωση του λεγόμενου εργατικού κόστους.

«Η Επιτροπή καλεί τα κράτη - μέλη να χρησιμοποιήσουν μέτρα, όπως η οικονομική στήριξη των προσωρινών διακανονισμών απασχόλησης μειωμένου χρόνου, η ενίσχυση της εισοδηματικής στήριξης των ανέργων, η μείωση του μη μισθολογικού κόστους των εργοδοτών και η τόνωση των επενδύσεων σε δεξιότητες και επανεκπαίδευση», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Επιτροπής που εκδόθηκε χτες στις Βρυξέλλες ενόψει της εαρινής Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 19-20 του Μάρτη.

Επισημαίνεται ότι πρόσφατα η Κομισιόν είχε προτείνει και είχε γίνει αποδεκτό από το ΕΚΟΦΙΝ να εφαρμοστεί «η εργάσιμη βδομάδα των 3-4 ημερών», για να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις να διατηρήσουν την κερδοφορία τους. Στη χτεσινή ανακοίνωσή της η Επιτροπή επισημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής που έχει προγραμματιστεί το Μάη στην Πράγα για τα συγκεκριμένα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και να υλοποιηθούν απ' όλα τα κράτη - μέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com