Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

ΩΜΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ!

«Αγαπητοί συνεργάτες, πριν λίγες μέρες σας είχα ενημερώσει ότι εν όψει των παραλαβών των εμπορευμάτων και της εκτέλεσης των παραγγελιών που έχουμε ήδη λάβει, θα πρέπει να απασχοληθούμε όλοι επάνω σ' αυτό το κομμάτι, προκειμένου να είμαστε συνεπείς προς τους πελάτες μας και βιώσιμοι σαν επιχείρηση (...) Το αργότερο μέχρι Τετάρτη 18/03 θα πρέπει να έχουμε τα πάντα μέσα στις αποθήκες μας και συγχρόνως να εκτελούμε και να αποστέλλουμε παραγγελίες. Οι ημερομηνίες που είχαμε δώσει στους πελάτες μας ήταν το αργότερο μέχρι 20/03. Εχουμε αργήσει τραγικά! Θα ζητήσω μέχρι το Πάσχα extra ώρες δουλειάς (αρκετές), απασχόληση τα Σαββατοκύριακα και την αργία της 25ης Μαρτίου. Extra αμοιβή είναι αδύνατον να υπάρξει, όμως η προσφορά αυτή θα καταμετρηθεί για το μέλλον. Και φυσικά ελπίζω να γίνει κατανοητό ότι θα εξασφαλίσει το μέλλον της επιχείρησης και όσων θέλουν να συνδέσουν το δικό τους μαζί της (...). Θέλω να ξέρετε ότι ζητώ να ξεπεράσουμε όλοι τον εαυτό μας και να κάνουμε το υπεράνθρωπο! Ερχονται στιγμές οριακές, όπως αυτή, που αν δε λειτουργήσουμε έτσι, αμφιβάλλω αν η επιχείρηση θα έχει μέλλον μετά το Πάσχα!».

Το παραπάνω απόσπασμα προέρχεται από επιστολή της ιδιοκτήτριας μιας επιχείρησης δέρματος, με την επωνυμία ΤΟΤΕΜ ΑΕ προς τους εργαζόμενους της εταιρείας. Είναι φανερό ότι τους ζητάει να δουλέψουν χωρίς επιπλέον χρήματα υπερωρίες, Σαββατοκύριακα και αργίες, προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις προς τους πελάτες. Για όσους δε δεχτούν, αφήνει να εννοηθεί ότι μετά το Πάσχα δεν έχουν θέση στην επιχείρηση. Η εργοδοσία επικαλείται τις «δυσκολίες» λόγω κρίσης που θα προκύψουν αν δεν ανταποκριθεί τώρα στις υποχρεώσεις της και ζητάει από τους εργαζόμενους να δουλέψουν τζάμπα για να μη χάσουν τη δουλειά τους! Πρόκειται για ωμό εκβιασμό που δείχνει ότι οι εργοδότες είναι αδίσταχτοι στην προσπάθειά τους να αξιοποιήσουν την κρίση προκειμένου να αποσπάσουν ακόμα φθηνότερη εργασία από τους εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com