Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Επιστημογραφία

ΗΛΙΟΣ

Ο Ήλιος είναι ένας από τους κύριους λόγους για την ανάπτυξη και την επιβίωση της ζωής στη Γη. Ο Ήλιος είναι ένας νάνος και αποτελείτε κατά 74% από υδρογόνο 24% από άζωτο και το υπόλοιπο είναι διάφορα ιχνοστοιχεία και στοιχεία όπως σίδηρος άνθρακας νικέλιο και άλλα.

Η απόσταση μεταξύ Ήλιου και Γης είναι περίπου 149600000 χιλιόμετρα και το φως την καλύπτει αυτή την απόσταση σε 8 λεπτά και 19 δευτερόλεπτα. Το κίτρινο χρώμα που βλέπουμε στην πραγματικότητα δεν υπάρχει αλλά βλέπουμε αυτό λόγο της σκέδασης του φωτός όταν εισέρχεται στην ατμόσφαιρα της γης. Στην επιφάνεια του νάνου έχουμε θερμοκρασίες της τάξης τον 5500 βαθμών Κελσίου και το χρώμα που εκπέμπεται είναι λευκό επειδή το φως περιέχει όλα τα χρώματα δηλαδή όλες τις συχνότητες.

Το φως και γενικά η ενέργεια που εκπέμπεται από τον Ήλιο οφείλεται στην πυρηνική σύντηξη δηλαδή την δημιουργία πυρήνων Ηλίου από πυρήνες Υδρογόνου από αυτή την διαδικασία παίρνουμε τεράστια ποσά ενέργειας περισσότερα και από πυρηνική σχάση και χωρίς τα πυρινηκά κατάλοιπα που καταστρέφουν το περιβάλλον και γι' αυτό προσπαθούμε να πραγματοποιήσουμε την πυρηνική σύντηξη στη Γη γιατί σίγουρα είναι η λύση σε κάθε ενεργειακό πρόβλημα που υπάρχει και φυσικά.

Το μέγεθος του Ήλιου είναι: μέση διάμετρος: 1,392 × 10 9 m, Ισημερινή ακτίνα: 6,955 × 10 8 m, Έκταση: 6,0877 × 10 18 m², Μάζα: 1,9891 × 10 30 kg και Μέση πυκνότητα: 1,408 × 10 3 kg / m³. Η ηλικία του Ήλιου είναι περίπου 4,57 δισεκατομμύρια χρόνια και βρίσκεται περίπου στο μέσον της ζωής του, κάθε δευτερόλεπτο πάνω στην επιφάνεια του Ήλιου μετατρέπονται 4 εκατομμύρια τόνοι ύλης σε ενέργεια μαζί με νετρίνα και ηλιακή ακτινοβολία και υπολογίζεται μέχρι σήμερα έχουν μετατραπεί 100 Γης-μάζες σε ενέργεια.

Ο Ήλιος είναι ένα πολύπλοκο ουράνιο σώμα αλλά είναι ένα μόνο από τους χιλιάδες νάνους που υπάρχουν στον γαλαξία μας.

γράφει: ο ΣτΑσΙνΟς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com