Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

ΚΑΙ Η ΔΕΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ

Ο υπουργός Ανάπτυξης εξηγεί χωρίς περιστροφές το ρόλο της ΔΕΗ στον τομέα των ...συνεργασιών με επιχειρηματικούς ομίλους

Νέες προκλητικές δηλώσεις, με τις οποίες αναδεικνύει τον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής σε «πίτα για φάγωμα», έκανε χτες ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, μιλώντας σε ντόπιους και ξένους παράγοντες της ενέργειας σε εκδήλωση του «Εκόνομιστ», προσκαλώντας τους στο «φαγοπότι». Ταυτόχρονα, φρόντισε για την πλήρη πολιτική κάλυψη της διοίκησης της ΔΕΗ και των σχεδίων της για τη νέα φάση, έμμεσης ιδιωτικοποίησης της Επιχείρησης μέσω συνεργασιών, όπου σε πολλές νέες μονάδες έχει μειοψηφική συμμετοχή. Επισήμανε, χαρακτηριστικά, ότι στο διαρκώς μεταβαλλόμενο τοπίο «προφανώς χωρούν συνεργασίες της ΔΕΗ με ιδιώτες επενδυτές, και προσωπικά θεωρώ ότι, με βάση τα δεδομένα της ευρύτερης περιοχής, η ΔΕΗ μπορεί και πρέπει να παίξει για λογαριασμό της Ελλάδας πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βαλκάνια. Η κυβέρνηση θα τη στηρίξει στις κινήσεις της αυτές».

Οσο για την πρόσκληση προς τους ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγούς, τόνισε ότι «αντί να δίνουμε έμφαση στο πώς θα μοιραστεί η πίτα, θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι η πίτα πρέπει να μεγαλώσει, και μάλιστα σημαντικά στα επόμενα χρόνια». Είχε προηγηθεί η δήλωσή του ότι «οι ενεργειακές επενδύσεις πρέπει να αυξηθούν κατά 15%-20% από τα σημερινά επίπεδα», καθώς και ότι η κυβέρνηση προωθεί σημαντικές επενδύσεις στον τομέα των ηλεκτρικών δικτύων και υλοποιεί πολιτική προσέλκυσης επενδύσεων. Τα ξεκάθαρα μηνύματα προς το ενεργειακό κεφάλαιο, σε συνδυασμό με τη νέα τιμολογιακή πολιτική που προωθεί η κυβέρνηση, προδιαγράφουν το νέο καθεστώς της εξαιρετικά υψηλής επιβάρυνσης των νοικοκυριών, που βρίσκεται πολύ κοντά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com