Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

ΛΕΗΛΑΣΙΑ...ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τη ΝΔ ότι αυτή φταίει για το μεγάλο δημόσιο χρέος που καλείται να επωμιστεί ο ελληνικός λαός. Από την πλευρά της, η ΝΔ ισχυρίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ φταίει γιατί εκείνο ήταν που της παρέδωσε ένα δυσθεώρητο δημόσιο χρέος.

Αλλά τα στοιχεία είναι προσιτά στον καθένα και επιβεβαιώνουν ότι το φαινόμενο είναι διαρκείας. Από τότε που η Ελλάδα μπήκε στην ΕΕ (τότε ΕΟΚ), το δημόσιο χρέος, με όλες τις διαδοχικές δικομματικές κυβερνήσεις, εκτινάχτηκε. Η μια κυβέρνηση το παραλάμβανε «χ» και η επόμενη το παρέδιδε «χ+ψ» για να το ξαναπαραλάβει από την προηγούμενη που το είχε φτάσει στο «χ+ψ+ω».

Για να το κάνουμε λιανά, τα πράγματα έχουν ως εξής:

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πήραν το δημόσιο χρέος στο 30% του ΑΕΠ το 1980 και το έφτασαν σήμερα στο 107% του ΑΕΠ, προς δόξαν της "ευημερίας" που θα εξασφάλιζε στο λαό και στον τόπο τόσο η "χρηστή" τους διαχείριση, όσο και η ένταξη της χώρας στην ΕΕ, στην ΟΝΕ και στην ευρωζώνη.

Εντούτοις, οι Ελληνες πολίτες, σύμφωνα με τα επιτελεία της Ρηγίλλης και της Χαριλάου Τρικούπη, δυο επιλογές έχουν: ΄Η θα επιδοκιμάσουν το ΠΑΣΟΚ που επί των ημερών του κάθε Ελληνας (στοιχεία 2004) έφτασε να χρωστά 23.000 ευρώ ή θα επιδοκιμάσουν τη ΝΔ που επί των δικών της ημερών (στοιχεία 2008) κάθε Ελληνας χρωστά 28.000 ευρώ...

Με άλλα λόγια, η "αντιπαράθεση" μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (την ώρα που και οι δυο μαζί «γλείφουν» τον Αλμούνια) διεξάγεται στο γνωστό επίπεδο της εφηρμοσμένης δημοκοπίας: «Αν δεν ήμουν εγώ - λένε στον φεσωμένο Ελληνα ψηφοφόρο - θα χρώσταγες περισσότερα» (ΝΔ), «αν ήμουν εγώ θα χρώσταγες λιγότερα» (ΠΑΣΟΚ).

Απ' ό,τι φαίνεται από το μυαλό των "σωτήρων του έθνους" δεν τους περνάει καθόλου η σκέψη ο Ελληνας εργαζόμενος να μη γουστάρει να σηκώνει στην καμπούρα του ούτε τα κεσάτια του ενός, ούτε του άλλου, τα οποία παρεμπιπτόντως ισοδυναμούν με θαλασσοδάνεια, επιχορηγήσεις, φοροαπαλλαγές και "κίνητρα προς τους ευυπόληπτους καταθέτες των ελβετικών τραπεζών.

Μήπως λοιπόν, ενόψει και των ευρωεκλογών, αντί επιλογής ψήφου ανάμεσα στους "λογιστάκους" και στους υπολοίπους θιασώτες της διαχρονικής λεηλασίας που έχει υποστεί η Ελλάδα, οι ψηφοφόροι να επιλέξουν να τους στείλουν το "λογαριασμό";

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com