Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΖΩΕΣ...

Στο απροχώρητο έχουν φτάσει οι ελλείψεις σε κρεβάτια και προσωπικό στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε όλη τη χώρα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν, αλλά και να χάνονται χιλιάδες ανθρώπινες ζωές κάθε χρόνο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα δύο μεγάλα Νοσοκομεία του Νομού Ηρακλείου (Πανεπιστημιακό και Βενιζέλειο), όπου οι μονάδες Εντατικής Θεραπείας, δεν μπορούν να δεχτούν κανέναν επιπλέον ασθενή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά τα κρεβάτια στις ΜΕΘ και των δύο νοσοκομείων δεν ξεπερνούν τα 20, έχοντας να καλύψουν τις ανάγκες ενός πληθυσμού που ξεπερνά τις 200.000. Πριν από λίγες μέρες στο Ηράκλειο, ένας 46χρονος άνδρας υπέστη καρδιακή προσβολή και καθώς δε βρέθηκε κρεβάτι στα δύο Νοσοκομεία τoυ Νομού διακομίστηκε στη μονάδα του Νοσοκομείου Χανίων, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η πολιτική της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας που κρατάει κλειστά δεκάδες κρεβάτια ΜΕΘ σε όλη τη χώρα, γίνεται - στην κυριολεξία - θανατηφόρα επικίνδυνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com