Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

ΣΤΗΝΕΤΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΥΤΑΠΑΤΗΣ...

Σε συνθήκες κρίσης, που οι περισσότεροι σπουδαστές βλέπουμε τα αδιέξοδα στη ζωή μας, στην προσπάθειά μας για μόρφωση, για εργασιακή προοπτική, να ορθώνονται εντονότερα, μιας και η πλειοψηφία μας προέρχεται από λαϊκές οικογένειες, οι παρατάξεις της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ στήνουν ένα σκηνικό αποπροσανατολισμού, παγίδευσης, παρόμοιο με αυτό της ψευτοανωτατοποίησης πριν λίγα χρόνια. Προωθούν μια λογική ατομικής λύσης, μέσω μιας δήθεν κατοχύρωσης επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Για παράδειγμα, την Παρασκευή 20 Μαρτίου τα ΤΕΙ του λεκανοπεδίου έμειναν κλειστά με απόφαση των προέδρων τους, που ήθελαν με αυτό τον τρόπο να ωθήσουν τους σπουδαστές σε συμμετοχή στην κινητοποίηση που διοργάνωνε η Επιστημονική Ενωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών (ΕΕΤΕΜ) για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των ΤΕΙ, κύρια των μηχανικών. Τη συγκεκριμένη κινητοποίηση στήριξαν οι δυνάμεις των ΔΑΠ και ΠΑΣΠ στις σχολές.

Κατ' αρχήν πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχει σύγκρουση μεταξύ ΕΜ Πολυτεχνείου - ΤΕΕ και των ΤΕΙ - ΕΕΤΕΜ με αντικείμενο το πόσο θα "μετράει" το πτυχίο των αποφοίτων τους, όχι από τη σκοπιά ενός αγνού ενδιαφέροντος, αλλά από το πώς η κάθε πλευρά θα έχει ένα ανταγωνιστικό μαγαζί στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Εξέλιξη απόλυτα φυσιολογική, με δεδομένο ότι στο σημερινο συστημα η Παιδεία είναι εμπόρευμα, ότι τα ιδρύματα ενδιαφέρονται για προσέλκυση φοιτητών - πελατών και χορηγών. Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η πρόσφατη πρόταση που κατέθεσε το ΕΜΠ και το ΤΕΕ για τα ΤΕΙ (δηλαδή η πρόταση για "συγχώνευση" των ΤΕΙ με τις αντίστοιχες σχολές των πανεπιστημίων), σ' αυτή τη διαπάλη εντάσσεται η συγκεκριμένη κινητοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com