Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

ΣΤΗΝΕΤΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΥΤΑΠΑΤΗΣ...β΄

Δε θα ξεγελαστούμε πάλι από ΔΑΠ - ΠΑΣΠ

Οι σπουδαστές δεν πρέπει και δε θα την ξαναπατήσουμε. Έχουμε πείρα και από ψεύτικες υποσχέσεις και από το βρώμικο ρόλο των ΔΑΠ και ΠΑΣΠ. Αλλωστε, οι παρατάξεις αυτές και τα κόμματά τους, ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, έχουν από χρόνια πετάξει έξω από το λεξιλόγιό τους τη λέξη δικαίωμα όταν αφορά τους εργαζόμενους και κάνουν λόγο για ευκαιρίες στη δουλειά. Αυτοί δηλαδή που με την πολιτική τους:

  • Εχουν οδηγήσει τον αριθμό των ανέργων που καταγράφονται επίσημα σε 392.668, με το ποσοστό ανεργίας στους νέους μέχρι 29 ετών να είναι στο 16,5%.
  • Αυτοί που με χέρια και πόδια έχουν στηρίξει τις πολιτικές της ΕΕ, με εφαρμογή της μερικής απασχόλησης, με ανασφάλιστη εργασία, με μισθούς πείνας, με ανύπαρκτη πρόληψη εργατικών "ατυχημάτων", με διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, αυτοί που έχουν βάλει πλάτη στο ξεθεμελίωμα των εργασιακών δικαιωμάτων (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ), εμφανίζονται ξαφνικά να μιλάνε για έλλειψη επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Πάει πολύ η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ, που στηρίζουν με συνέπεια την πολιτική των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΕΕ, να παριστάνουν τις ξεγελασμένες παρθένες και να λένε στους σπουδαστές ότι κόπτονται για το μέλλον τους. Πρέπει να απολογηθούν για τα συνειδητά ψέματα που έλεγαν με την ψευτοανωτατοποίηση, για τη διαρκή υποβάθμιση των σπουδών, για τις τραγικές ελλείψεις στις υποδομές, για το ότι ένας στους δύο σπουδαστές αναγκάζεται να παρατήσει τις σπουδές του.

Για όλα αυτά τα ζητήματα πρέπει να απολογηθούν οι δυνάμεις του δικομματισμού, όπως πρέπει να απολογηθούν και για το εξόφθαλμο εμπόριο αυταπάτης που πάνε να στήσουν, με βάση το αίτημα για τα επαγγελματικά δικαιώματα. Άλλωστε, αυτό που διεκδικούν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ μέσω της ΕΕΤΕΜ έχει να κάνει με το ποιος φορέας θα δίνει πιστοποίηση στους αποφοίτους των ΤΕΙ, αν θα είναι η ΕΕΤΕΜ ή το ΤΕΕ. Δηλαδή ΔΑΠ και ΠΑΣΠ λένε στους σπουδαστές ότι διεκδικούν το πτυχίο του ΤΕΙ de facto να μη δίνει κανένα δικαίωμα άσκησης επαγγέλματος και ουσιαστικά καλούν τους σπουδαστές να παλέψουν στο να τους δίνει η ΕΕΤΕΜ πιστοποίηση! Είναι φανερό ότι κοροϊδεύουν τους σπουδαστές.

Να γυρίσουμε τις πλάτες μας και να μην παίσουμε στη "φάκα"! Δυναμική και οργανωμένη απάντηση επιβάλλεται, να δοθεί, από τους σπουδαστές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com