Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Σεπτέμβρη του 2007 όταν επιτέλους η κυβέρνηση ..."ανακάλυψε" τη μόλυνση του Ασωπού με εξασθενές χρώμιο και επέβαλε πρόστιμα σε κάποιες βιομηχανίες που φαινόταν ότι ευθύνονταν για τη ρύπανση ακόμη και «διά γυμνού οφθαλμού», ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς είχε δηλώσει επί λέξει: «Σε περιπτώσεις υποτροπής ή μη συμμόρφωσης προς τους περιβαλλοντικούς όρους θα υπάρχει διακοπή των εργασιών της επιχείρησης»!

Κανείς δεν ξέρει βέβαια αν και πότε εισπράχτηκαν τα πρόστιμα αυτά. Εκείνο που έγινε γνωστό, πάντως, είναι ότι πρόσφατα η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας επέβαλε νέα πρόστιμα για ρύπανση σε τρεις από τις βιομηχανίες, οι οποίες κατείχαν περίοπτη θέση και στον κατάλογο του 2007!

Μη ρωτήσει κανείς αν επιβλήθηκε στις βιομηχανίες αυτές, που συνελήφθησαν να ρυπαίνουν επανειλημμένα, να τοποθετήσουν αντιρρυπαντική τεχνολογία. Αυτή, βλέπετε, έχει κόστος και αντιβαίνει της προσπάθειας ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας. Αλλωστε, τώρα βρήκαν και πρόσχημα ότι το πρόστιμο το "έφαγαν" για άλλη παράβαση!

Συμπέρασμα: Αν και οι βιομήχανοι "καινοτομούν" διαρκώς στη ρύπανση κανείς ποτέ δεν πρόκειται να τους κάνει τίποτα παραπάνω από το να εξακολουθήσει να τους "χαϊδεύει" με αμφίβολης αξίας πρόστιμα, για να συνεχίζουν την ασύδοτη δράση τους. Και την ίδια στιγμή, οι κάτοικοι της Θήβας, των Οινοφύτων και άλλων περιοχών της Βοιωτίας και της Αττικής και οι εργαζόμενοι στις βιομηχανίες τους θα εξακολουθούν να πίνουν μολυσμένο νερό!

Αμφιβάλλει κανείς ότι πρόκειται για συνειδητά εγκληματική πολιτική;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com