Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

ΤΟ "ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ"

Το 3% των κατοίκων της Ουάσιγκτον ζουν με τον ιό HIV ή έχουν προσβληθεί από AIDS! Μάλιστα, από το 2006 έως το τέλος του 2008, τα κρούσματα του AIDS αυξήθηκαν κατά 22%.

Τα στοιχεία περιέχονται σε κυβερνητική έκθεση και προσδίδουν πλέον στην ασθένεια διαστάσεις επιδημίας.

Οπως μετέδωσαν χτες τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, σύμφωνα με έκθεση του προγράμματος UNAIDS, που αποτελεί συνεργασία των αμερικανικών Κέντρων για τον Ελεγχο και την Αποτροπή Ασθενειών και των Ηνωμένων Εθνών, η αμερικανική πρωτεύουσα είναι η πόλη με το μεγαλύτερο αριθμό ασθενών του AIDS στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σημειωτέον ότι εφόσον το ποσοστό ξεπερνά το 1% σε μία συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή, θεωρείται ότι έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας.

«Τα ποσοστά μας είναι υψηλότερα από τη Δυτική Αφρική. Πρόκειται για ποσοστά ανάλογα με την Ουγκάντα και ορισμένες περιοχές στην Κένυα», δήλωσε χαρακτηριστικά η Δρ. Σάνον Χέιντερ, διευθύντρια της υπηρεσίας για τον έλεγχο του HIV/AIDS στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Να θυμίσουμε ότι η Κένυα είναι μια χώρα, για την οποία έγιναν πολλές αναφορές τελευταία στις ΗΠΑ, καθώς εκεί υπάρχουν κάποιες από τις ρίζες του Μπάρακ Ομπάμα. Φυσικά, οι συγκρίσεις μεταξύ ΗΠΑ - Κένυας στα ζητήματα του AIDS δεν αναμένεται να τύχουν ανάλογης προβολής. Δε συνάδουν, βλέπετε, με τα περί του «αμερικανικού ονείρου»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com