Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΚΟΥΚΟΥΛΑ

Νάτα! Ο κ. Δένδιας - σκοπίμως ασαφής - προϊδέασε για λήψη μέτρων που φέρνουν στο μυαλό τα περί «ιδιωνύμου» που ξεφούρνισε ο Καρατζαφέρης με αφορμή τους κουκουλοφόρους. Οι τελευταίοι, δε, φαίνεται να έπαιξαν το ρόλο τους.

Είναι γνωστό άλλωστε, ότι όλες συνήθως οι απαλλοτριώσεις δικαιωμάτων ξεκινούν από απαγορεύσεις που επιβάλλονται στο όνομα εκείνου που φαντάζει εξόφθαλμο, άρα η κοινή γνώμη είναι εύκολο να κάνει αποδεκτή την απαγόρευση. Τώρα, λοιπόν, έρχονται οι κυβερνώντες να πατήσουν πάνω στη δράση των κουκουλοφόρων και να νομοθετήσουν.

Ομως, το πρόβλημα, για να το κάνουμε «λιανά», δεν είναι το ποιος, ή αν φοράει κουκούλα. Το πρόβλημα είναι τι κάνει όταν φοράει την κουκούλα.

Η Αστυνομία, η κυβέρνηση, σημερινή και χτεσινή, δεν ελέγχονται γιατί δεν τσουβαλιάζουν όποιον φοράει κουκούλα, σκούφο, μαντίλι, φούτερ ή κασκόλ. Ελέγχονται γιατί παίζουν μ' αυτούς που κάνουν ό,τι κάνουν φορώντας κουκούλες.

Επομένως το θέμα με τους κουκουλοφόρους είναι το τι κάνουν και όχι το τι φοράνε. Και το γεγονός ότι δεν τους πιάνουν τόσα χρόνια, δεν οφείλεται ούτε στις «υπερευαισθησίες» του κ. Μαρκογιαννάκη και των προκατόχων του, ούτε στο ότι δεν υπήρχε διάταξη περί του τι φοράνε. Οφείλεται στο ότι αυτό που κάνουν οι κουκουλοφόροι μάλλον τους είναι χρήσιμο για να δικαιολογούν μέτρα σαν τα προαλειφόμενα. Που σημαίνει ότι θα τους είναι χρήσιμο και μετά την ενδεχόμενη διάταξη. Η οποία διάταξη, σε αυτή την περίπτωση, δε θα αφορά σε εκείνους που επιδίδονται σε μια άθλια προβοκατόρικη συμπεριφορά, αλλά θα στραφεί ενάντια στους άλλους, εκείνους δηλαδή που θα υπαχθούν στο καθεστώς μιας διά νόμου «αποκλίνουσας» ενδυματολογικής συμπεριφοράς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com