Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

ΑΛΛΟΙ ΓΛΕΝΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ

Κέρδη εκατομμυρίων ευρώ παρουσίασε και το 2008 η ΕΥΔΑΠ, για όγδοο συνεχή χρόνο. Πρόκειται για κέρδη, τα οποία πληρώνουν οι λαϊκές οικογένειες για υπηρεσίες που θα έπρεπε να παρέχονται δωρεάν ή με το ελάχιστο κόστος, όπως το νερό και η αποχέτευση. Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της ΕΥΔΑΠ έφτασαν στα 49,2 εκατ. ευρώ, έναντι 58,48 εκατ. το 2007.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η μείωση των κερδών της σε σχέση με το 2007 οφείλεται: Στο υψηλό κόστος των δαπανών για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων της Ψυττάλειας, στη μεγάλη κατανάλωση ενέργειας για την άντληση νερού από τη λίμνη Υλίκη για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας και στο ότι οι αυξήσεις στα τιμολόγια ύδρευσης - αποχέτευσης εφαρμόστηκαν στο τέλος της χρονιάς και ουσιαστικά άρχισαν να «τρέχουν» από το 2009.

Αν δεν υπήρχαν αυτά τα δεδομένα, η κερδοφορία της επιχείρησης θα ήταν ακόμη πιο αυξημένη και από το 2007, αφού ο κύκλος εργασιών της το 2008 διαμορφώθηκε στα 403,16 εκατ. ευρώ, έναντι 388,42 εκατ. ευρώ το 2007 (αύξηση κατά 3,80%).

Και βέβαια το ΔΣ της εταιρείας προτίθεται να προτείνει στη Γενική Συνέλευση των μετόχων, τη διανομή μερίσματος 0,13 ευρώ ανά μετοχή, από 0,14 ευρώ το 2007.

Ετσι κατάντησε την ΕΥΔΑΠ η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, που εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: Κάποιοι μέτοχοι να μοιράζονται εκατομμύρια και ο λαός να πληρώνει το νερό για χρυσάφι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com