Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΔΙΩΞΗ ΑΠΟΨΕΩΝ!

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

«Η τρομοκρατία δε θα περάσει»! Αυτό το σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα προς την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων έστειλαν φοιτητές και πανεπιστημιακοί χτες, σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία, με αφορμή την κατά παραγγελία από την πρυτανεία ΕΔΕ σε βάρος καθηγητών του Τμήματος Χημείας επειδή τοποθετήθηκαν μέσα σε γενική συνέλευση του Τμήματος ενάντια στον εσωτερικό κανονισμό που αποτελεί βασική πτυχή του νέου νόμου - πλαισίου!

Οι φοιτητές και καθηγητές με το Σύλλογο Μελών ΔΕΠ συγκεντρώθηκαν στην Πρυτανεία και κατάγγειλαν στη διοίκηση του Ιδρύματος αυτή την κατάπτυστη προσπάθεια κλίματος εκφοβισμού και τρομοκράτησης μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, ποινικοποίησης της άποψης και δράσης τους. Απαίτησαν από τον πρύτανη Ι. Γεροθανάση να παρθούν πίσω οι διώξεις και η εντολή διενέργειας ΕΔΕ.

Εκείνος από την πλευρά του επικαλέστηκε αρχικά νομικά τερτίπια για να δικαιολογήσει αυτή την ενέργεια και επικαλούμενος τον «πρότυπο εσωτερικό κανονισμό», έκανε λόγο για «δυσλειτουργία του τμήματος», αναφέροντας ότι υπάρχει «τομέας σε πλήρη αδράνεια εδώ και μήνες ενώ εκκρεμούν αιτήματα προαγωγών μελών ΔΕΠ». Στην υπενθύμιση φοιτητών και καθηγητών ότι με απόφασή της η ίδια η Σύγκλητος εκφράζει κατηγορηματικά αντίθετη άποψη στην εφαρμογή του εσωτερικού κανονισμού ο πρύτανης το παραδέχτηκε, σημειώνοντας ωστόσο ότι «ορισμένα πράγματα έχουν γίνει νόμοι του κράτους». Εδειξε έτσι, για άλλη μια φορά, πως η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων επιδιώκει με κάθε μέσο και τρόπο να βάλει πλάτη για την υλοποίηση στην πράξη των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στην ανώτατη εκπαίδευση και δε διστάζει να «πνίξει» κάθε φωνή αντίστασης σ' αυτή την πολιτική επιχειρηματικής λειτουργίας των πανεπιστημίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com